Aπό την σκηνοθέτιδα - εκπαιδευτικό Eλισάβετ Θεοδώρου (ΜΑ Theater Paris VIII) και τον συγγραφέα των best-seller παιδικών βιβλίων ("Το Μπλοκάκι ενός UFO", "Κάποτε στη Μελωδιούπολη", "Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες) Γιώργο Κωνσταντινίδη έρχεται, μετά τη Γαλλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η διαδραστική παράσταση «Μια πόλη, μα ποια πόλη ΙΙ».

Aυτήν τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017-2018 στην Παιδική Σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού «Αθηναΐς», οι 7 καλές τέχνες, η μουσική, η ζωγραφική, η γλυπτική, ο κινηματογράφος, η ποίηση κι χορός, μονομαχούν με κέφι, χρώμα, θέατρο κι αγάπη ενάντια στον πολέμο, στην αλαζονεία και στο καταστροφικό «Εγώ».

Άραγε ποιος θα νικήσει; Στη καρδιά μας τι θα κυριαρχήσει;

YΠΟΘΕΣΗ

Ένας μύθος ξεκινά για τον στρατάρχη «H ατσάλινη καρδιά», έναν κατακτητή, μεγάλο και τρανό, που φτάνει σε μια πόλη όπου όλοι ασχολούνται με τις 7 τέχνες.

Χάνοντας μυστηριωδώς τον στρατό του, συναντά ένα κοριτσάκι που παίζει ατάραχο μουσική. Καθώς πάει να σηκώσει σπαθί, το κοριτσάκι τον κοιτά και γλυκά του τραγουδά «Έτσι ατσάλινη που είναι η ψυχή, έτσι ατσάλινος ας γίνεις κι εσύ».

Τότε ευθύς μεταμορφώνεται σε άγαλμα!

Δέκα χρόνια μετά, το άγαλμα ξυπνά, ο χρόνος πίσω γυρνά κι ανακαλύπτει τι έγινε εκείνη την εποχή.

Πώς χάθηκε άραγε ο στρατός του; Τι το ιδιαίτερο είχε η πόλη ετούτη; Πού κρύβεται το μυστικό κλειδί; Άραγε η τέχνη μπορεί να λιώσει μια ατσάλινη καρδιά; Μπορεί να την κάνει να χτυπά δυνατά; Να γελά; Να τραγουδά; Ν' αγαπά;

Η παράσταση είναι αυστηρώς κατάλληλη για παιδιά από 3 χρόνων και άνω.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιώργος Κωσταντινίδης - Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη
Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου
Χορογραφίες: Ειρήνη Μεσσήνη Μουσική Επιμέλεια/ Σύνθεση Τραγουδιών: Γιώργος Κωσταντινίδης, Εικαστική Επιμέλεια: Μαρία Μεθυμάκη, Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Βοηθός σκηνοθέτη: Kασσάνδρα Μπαφαλούκου
Ομάδα Θεατροποιώ: Βασίλης Ασημάκης, Βασιλική Ζαντρίμα, Ειρήνη Μεσσήνη, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Κριστέλα Ζοτάι.

Πληροφορίες Παράστασης:
Μουσική-Θεατρική Σκηνή, Πολυχώρος Πολιτισμού «Αθηναΐς»
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

Διάρκεια:70΄

Τιμή εισιτηρίου και ώρες
Τις Κυριακές στις 11 ωρα για το κοινό: 10,00 €/ 8,00 € (κατόπιν κράτησης)
Και καθημερινές (για σχολεία): 6,00 € (κατόπιν συνεννόησης)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 414 5404, 2109345378

Από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου