Παλιότερα είχε δηλώσει πως το λαϊκό τραγούδι που εκείνος εκπροσωπεί περνάει κρίση. Ο πολυγραφότερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, βλέποντας, ίσως, ότι πολλοί νέοι κατακλύζουν τους χώρους όπου εμφανίζεται, πιστεύει πως μάλλον το λαϊκό τραγούδι, το διαχρονικό τραγούδι που εκπροσωπεί "πέρασε" και στους νέους και θα έχει συνέχεια. Δεν κρύβει, πάντως τον προβληματισμό του επειδή, όπως λέει στο ΑθηναΪκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν προβάλλεται το συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, τονίζοντας ότι «στην πλειονότητα των ραδιοφώνων δεν ακούγεται Μπιθικώτσης, δεν ακούγεται Χατζηδάκις πολλές φορές, ή Καζαντζίδης».
Ο βορειοελλαδίτης συνθέτης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως υπάρχουν αξιόλογοι ταλαντούχοι συνθέτες οι οποίοι είναι και «προσαρμοσμένοι στα σημερινά δεδομένα», όμως δεν θα ζήσουν τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού που έζησαν εκείνος και οι συνάδελφοί του της γενιάς του.
Επισημαίνει δε πως η ελληνική μουσική αρέσει στο εξωτερικό αλλά αυτό δεν το αξιοποίησαν οι ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες...