Εγινε sold out μέσα σε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο και αποτέλεσε την πιο θερμή και ευοίωνη εκκίνηση των εκδηλώσεων στο Ηρώδειο για το φθινόπωρο. Ο λόγος για τη συναυλία που διοργάνωσε την 1η Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» για τον Μίκη Θεοδωράκη, με «ηγέτη» επί σκηνής τον Στέφανο Κορκολή.

Στη σκηνή μαζί τους ήταν η σπουδαία Μαρία Φαραντούρη και η Σοφία Μανουσάκη, η ερμηνεύτρια που ακολουθεί πιστά εσχάτως τον Στέφανο Κορκολή και την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε «αποκάλυψη μεγατόνων». Και είναι μόλις 22 ετών.

Η συναυλία, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», με τη συνεργασία της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, που την είχε θέσει υπό την αιγίδα του, και του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και με την παρουσία της προέδρου του Συλλόγου «Ελπίδα» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της προέδρου της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών κυρίας Μαρίας Γιαννίρη, και της συζύγου του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, που ήταν οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η χορωδία «Ιωνία», ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και οι σολίστ Θέμης Βαγενάς (βιολοντσέλο), Μιχάλης Παούρης (μπουζούκι), Δημήτρης Παπαβομβολάκης (κιθάρα / μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν) και Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο / φλάουτο), τους οποίους χειροκρότησε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βουλευτής κυρία Σοφία Βούλτεψη. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η ευρωβουλευτής κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, οι βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Λιάνα Κανέλλη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, πρέσβεις, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Πηγή: eleftheriatypou.gr