Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία η Ελένη Πέτα βρήκε λίγο χρόνο να μου μιλήσει για τα σχέδιά της και το καινούργιο της τραγούδι «Ανοίγω πανιά».
Η ερμηνεύτρια, που θα βρεθεί στις 14 Ιουλίου στην Πάτρα, θα συμπεριλάβει στις εμφανίσεις της μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.


Μίλησε μου για το καινούργιο σου τραγούδι
Το «Ανοίγω πανιά» είναι ένα ρυθμικό τραγούδι, πολύ καλοκαιρινό με έναν ιδιαίτερο στίχο που υπογράφει η Ρεβέκκα Ρούσση και μια εμπορική μελωδία που συνέθεσε ο Κώστας Μηλιωτάκης. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια δισκογραφικά τουλάχιστον, βγάζαμε τραγούδια πιο εσωστρεφή και πιο "σκοτεινά", αλλά, έφτασα σε ένα σημείο που είχα ανάγκη από «φως»!

Είναι εξωστρεφές και πολύ ρυθμικό. Είσαι σε τέτοια διάθεση;

Ναι, είναι η ανάγκη μου και ως άνθρωπος η εξωστρέφεια. Από φύση μου είμαι πολύ κλειστή γενικότερα και νιώθω πως όλο αυτό με έχει κουράσει και με έχει περιορίσει σε πολλούς τομείς! Οπότε ναι, σίγουρα ήταν ανάγκη μου! Άλλωστε ποτέ δε θα έκανα κάτι αναγκαστικά ή επειδή μπορεί να είναι η τάση στα μουσικά πράγματα! Πράττω μόνο όπως νιώθω.

Το τραγούδι μιλάει για μια δυναμική γυναίκα που διεκδικεί τα θέλω της. Είναι αυτά στοιχεία του χαρακτήρα σου;


Απόλυτα. Για να είμαι και ειλικρινής ενώ είμαι άνθρωπος της μουσικής και πάντα αυτή με επηρέαζε στην επιλογή των τραγουδιών μου εδώ συνέβη το αντίθετο. Τόσο δυνατός είναι ο στίχος της Ρεβέκκας.

Τι ετοιμάζεις για το καλοκαίρι;

Με αφορμή το καινούριο μου τραγούδι έχω προγραμματίσει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος (Πάτρα 14/7, Λέσβο 21-22-23/7, Κύθηρα 28-29/7). Επίσης θα συνεργαστώ με το Kaloy's Quintet της Κορίνθου (Λουτράκι 7/8), μια πολύ αξιόλογη ορχήστρα σε συναυλίες με θέμα τη μελοποιημένη ποίηση ελλήνων αλλά και ξένων ποιητών.

Προσωπικά για πού ανοίγεις πανιά;


Προς ανθρώπους φωτεινούς με θετική διάθεση μακριά από μιζέρια και αρνητικές σκέψεις! Σε κατευθύνσεις φωτεινές.

Πόσο επηρεάζει τη διάθεσή σου το καλοκαίρι;


Το καλοκαίρι δεν είναι από τις αγαπημένες μου εποχές. Λατρεύω την Άνοιξη αλλά σίγουρα οι ηλιόλουστες μέρες μου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση.