Με τις μεγάλες προσωπικές τους επιτυχίες, που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν πολύ αλλά και τραγούδια του σήμερα, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους θα βρεθούν σήμερα στο Βεάκειο στον Πειραιά.


«Ο Δικό μας δρόμος» θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό τον Πειραιά με τους δύο συνθέτες να αγγίζουν τα πλήκτρα και να μας χαρίζουν υπέροχες μελωδίες.


Στην παρέα τους μια ομάδα νέων ταλαντούχων τραγουδιστών, η οποία θα ερμηνεύσει με τη φρεσκάδα των φωνών της, τραγούδια-επιτυχίες των δύο συνθετών. Τραγουδούν οι Άκης Δείξιμος, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Βάλια Σωμαράκη και Μαίρη Στεφανακίδη, ενώ συμμετέχει η χορωδία Σπύρου Λάμπρου.


Λίγες ώρες πριν την μεγάλη συναυλία ο Γιώργος Χατζηνάσιος, βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για τον Θεοφάνους, αλλά και τις μετατροπές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα συγκριτικά με αυτό του χειμώνα.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους;


Εγώ σαν συνθέτης στο παρελθόν είχα πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες με συναδέλφους συνθέτες. Με τον Γιάννη Σπανό, τον Μίμη Πλέσσα, τον Στέφανο Κορκολή, τον Μάριο Τόκα, τον Χρήστο Νικολόπουλο. Όλα αυτά έγιναν σε διάφορες χρονικές περιόδους όπου παίζαμε μαζί σε κάποιο κέντρο, όπως το Μισέλ ή το Ταμπού αλλά και σε συναυλίες το καλοκαίρι.


Περίπου το ίδιο πράγμα γίνεται και τώρα με τον Γιώργο Θεοφάνους. Αυτό σημαίνει ότι ωρίμασε ο χρόνος και ο Γιώργος καθιερώθηκε σαν συνθέτης. Από μικρός, όταν είχε έρθει στην Αθήνα από την Κύπρο ήταν κοντά μου και με αποκαλούσε δάσκαλο. Είμαστε φίλοι χρόνια. Είχα κάνει μια ακρόαση όταν ήταν 19 χρόνων και ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Τον άκουσα και τον απογοήτευσα τελείως. Του είπα: «Πες μου κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις», απάντησε: «Γράφω και τραγούδια» και μόλις τα άκουσα του λέω «Εδώ είσαι». Είναι μουσικός, συνθέτης, πιανίστας, ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας. Και έχει και κάτι παραπάνω από εμένα, γράφει και στίχους.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας;


Στο πρώτο μέρος θα παίξουμε στα δύο πιάνα τα κομμάτια μας εναλλάξ. Αρχίζουμε με τις κόντρες, τα μονά δικά μου τα ζυγά του Γιώργου. Μετά μένω εγώ και παίζω τα δικά μου τραγούδια και στη συνέχεια εκείνος τα δικά του. Ακολουθεί η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου που λένε τραγούδια και των δύο και μετά έρχονται στη σκηνή και οι τραγουδιστές και γίνεται μια μεγάλη μπάντα από κόσμο.


Υπάρχουν αλλαγές από το πρόγραμμα που παρουσιάζατε το χειμώνα;


Εγώ έχω κάνει κάποιες αλλαγές στο δικό μου μέρος, το έκανα πιο ανήσυχο από άποψη ατμόσφαιρας γιατί συνδυάζεται καλύτερα με τη συναυλία. Το νυχτερινό κέντρο είναι αυστηρό, ο άλλος έχει έρθει για να διασκεδάσει δεν μπορείς να του λες πράγματα που δεν τα καταλαβαίνει. Ενώ τώρα είναι πιο εύκολο. Έχω κάνει το 1/3 του προγράμματος μου με κομμάτι που έχω επιλέξει και έχουν μια κοινωνική ευαισθησία.

Πιο σημείο του προγράμματος αρέσει περισσότερο στο κοινό;


Τους πιάνουμε από την αρχή. Αρχίζουμε με τις κόντρες και φέρνουμε τα πάνω κάτω. Εμείς δεν είχαμε χαμηλό, το μόνο χαμηλό είναι το δικό μου μέρος τώρα που το άλλαξα, αλλά και αυτό πειραματικά. Η συναυλία είναι μια ευκαιρία να κάνουμε και κάτι μέσα από το οποίο ο άλλος ανακαλύπτει κάποια πράγματα μέσα από το λόγο και τη μουσική.