Οι νεαροί φίλοι του Οργανισμού θα βρεθούν στο κτίριο της Συγγρού για να παρακολουθήσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια. Για Τρίτη χρόνια το Big Bang Festival θα φέρει στη σκηνή της Στέγης μουσικούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής.


Όμως, το Big Bang δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά προϋποθέτει και τη δική τους συμμετοχή σε αυτό. Σε κάθε εκδήλωση, επαγγελματίες μουσικοί ανοίγουν διάλογο με τους νεαρούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες και κάποιες φορές μοιράζονται τη σκηνή μαζί τους.


Το φεστιβάλ στοχεύει στη ριζική ποιοτική βελτίωση της παιδικής μουσικής στην Ευρώπη μέσα από την εξερεύνηση και την περιπέτεια. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους γνωρίζουν πορτραίτα επιφανών συνθετών και μουσικών, μαθαίνουν καλύτερα για την ποίηση – παλιότερη ή σύγχρονη αλλά και την ηχητική τέχνη, με παραγωγές που έχουν ως βάση όλες τις μορφές ηχητικής τέχνης και τη δημιουργική μουσική χρήση αντικειμένων τα οποία δεν σχεδιάστηκαν για να λειτουργήσουν ως μουσικά όργανα, παρακολουθούν και συμμετέχουν σε συναυλίες με τη χρήση πολυμέσων (multimedia).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.