Ο γνωστός εκδότης Αρης Τερζόπουλος, όταν αποφάσισε να γράψει το πρώτο του βιβλίο, επέλεξε ένα όχι τόσο συνηθισµένο θέµα.

Black Mamba ονοµάζεται το πιο γρήγορο φίδι της Αφρικής και το δάγκωµά του είναι δηλητηριώδες και συνήθως θανατηφόρο. Αν σε δαγκώσει και δεν έχεις αντίδοτο, πεθαίνεις σε είκοσι λεπτά ή παθαίνεις µεγάλη ζηµιά. Αν έχεις αντίδοτο, απλά επιζείς. Αν όµως γίνεις γητευτής φιδιών, τότε µπορείς να κάνεις αυτό το φίδι να λικνίζεται στη µελωδία που παίζεις εσύ.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το βιβλίο του ένα οντολογικό θρίλερ, γιατί, όπως φαίνεται, απαντάει στα βασικά ερωτήµατα της ύπαρξης. Είναι µια ιστορία εµπνευσµένη από τη ζωή του, τα βιώµατά του, συνδυασµένη µε τις µεταφυσικές και υπαρξιακές του ανησυχίες. Οι σελίδες του διαβάζονται γρήγορα. Η πλοκή σού δηµιουργεί συνέχεια µια περιέργεια για το τι θα συµβεί παρακάτω.

Ο συγγραφέας, που βρίσκεται πολλά χρόνια στον χώρο του Τύπου και έχει υπάρξει εκδότης των περιοδικών «Γυναίκα», «Κλικ», «Men», «Diva», «Γαιόραµα» και αρκετών άλλων, µας εξηγεί σήµερα γιατί έγραψε αυτήν την ιστορία, που πολύ θα ήθελε να την κάνει και ταινία.

Πριν από λίγους µήνες κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο, που έχει τίτλο «Black Mamba». Τι ακριβώς πραγµατεύεται;

Η «Black Mamba» είναι επιφανειακά ένα θρίλερ δράσης. Στην ουσία όµως και σε δεύτερο, βαθύτερο επίπεδο, προσπαθεί να απαντήσει στα βασικά ερωτήµατα της ύπαρξης: τη ζωή, τον θάνατο, τον έρωτα, τη φύση της πραγµατικότητας, το τι µας κάνει διαφορετικούς και το αν ζούµε σε ένα σύµπαν όπου όλα είναι νοµοτελειακά καθορισµένα.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε µε αυτό το θέµα;

∆εν ήταν θέµα απόφασης. Ηταν αυτό που επρόκειτο να γίνει.

Από πού αντλήσατε την έµπνευσή σας για να το γράψετε;

Από τη ζωή µου, υποθέτω. Και από όσα συνάντησα.

Πόσο καιρό διήρκεσε η έρευνά σας για τη συγγραφή του;

Νοµίζω ολόκληρη τη ζωή µου. Με κάποια διαλείµµατα.

Πώς θα περιγράφατε το βιβλίο σας µε λίγες λέξεις;

Με δύο λέξεις, οντολογικό θρίλερ.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην πλοκή του έργου;

Σε γενικές γραµµές καθοριστικό. Οπως και στη ζωή µας.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε;

∆εν συνάντησα καµία δυσκολία.

Ταυτίζεστε µε κάποια στοιχεία του ήρωά σας/των ηρώων σας;

∆εν ταυτίζοµαι µε κάποιον ήρωα, αλλά σε κάθε βιβλίο οι συγγραφείς βάζουν στο στόµα των ηρώων τους αυτά που θέλουν να πουν οι ίδιοι. Οπότε, σε γενικές γραµµές, η «Black Mamba» είναι η άποψή µου για όσα θέµατα της ζωής χωρούσαν στις σελίδες της.

Μετά την έκδοση του βιβλίου, µπήκατε στον πειρασµό να αλλάξετε κάτι σε αυτό;

Οχι. Αλλά για να ολοκληρωθεί, ίσως πρέπει να αποκτήσει µία ή δύο συνέχειες, οι οποίες µπορεί και να γίνουν, µπορεί και όχι.

Ποια είναι τα επόµενα εκδοτικά σας σχέδια;

Το πρώτο και το βασικό είναι το βιβλίο να εκδοθεί στα αγγλικά, πρώτα ως τυπωµένο και µετά ηλεκτρονικά. Και το άλλο, µε κάποιον τρόπο να γίνει σενάριο, πάλι στα αγγλικά.