Ο Κωνσταντίνος Φίλης στον Iano. Η παρουσίαση του βιβλίου ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 18:00, στο Ianos Cafe (Σταδίου 24, Αθήνα).

Το κατατοπιστικό έργο του Κωνσταντίνου Φίλη που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη σειρά «Μικρές Εισαγωγές» των εκδόσεων Παπαδόπουλος θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 30 Μαρτίου

Η νέα σειρά « Μικρές Εισαγωγές» των εκδόσεων Παπαδόπουλος είναι μια σειρά συνοπτικών –περίπου εκατό σελίδων- βιβλίων αναφοράς για θέματα της επικαιρότητας που υπογράφουν έλληνες επιστήμονες και διανοούμενοι.

Το τελευταίο βιβλίο της σειράς που κυκλοφόρησε καταγίνεται με το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ο συντάκτης του δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Φίλη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Ο τίτλος αυτού «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια» και το περιεχόμενο εύλογο…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Λευτέρης Οικονόμου (Επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Λεωνίδας Αντωνακόπουλος (Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα) Άγγελος Συρίγος (πρώην Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής). Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Κυριάκος Παπαδόπουλος μεταφέροντας την εμπειρία του από τη διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο.