Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και εκπλήξεις έκρυβαν οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών, όταν ανακοινώθηκαν.

Τις περισσότερες, πέντε τον αριθμό, απέσπασε η σειρά «The People v. O. J. Simpson». Το δικαστικό δράμα του δικτύου FX, μεταξύ άλλων, θα το συναντήσουμε στις κατηγορίες καλύτερης μίνι σειράς ή τηλεταινίας, α’ γυναικείου ρόλου για τη νικήτρια του Emmy, SarahPaulson, α’ και β’ ανδρικού ρόλου για τους Courtney B. Vance, John Travolta και Sterling K. Brown αντίστοιχα. Με τέσσερις υποψηφιότητες, ακολουθεί το «The night manager», το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ.


Η πολιτική σάτιρα «Veep», με την εξαιρετική κωμικό Joulia Lewis - Dreyfus, αλλά και κλασικές τηλεοπτικές αξίες, όπως το «Transparent», βρίσκονται, επίσης, στη λίστα.

Από τη λίστα των υποψηφιοτήτων, δεν απουσιάζει το φετινό - επιστημονικής φαντασίας - «Westworld», το οποίο φαίνεται πως απέκτησε φανατικούς οπαδούς, καθώς ανανεώθηκε και για 2η σεζόν, η οποία θα προβληθεί το 2018. Για άλλη μια χρονιά, παρόν θα είναι και το «Mr. Robot», το οποίο, από την πρώτη του σεζόν (το 2017, θα προβληθεί η τρίτη), έχει κερδίσει την αγάπη των τηλεθεατών.

Το δημοφιλές «Game of Thrones», παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια που εισέπραξε για την 6η σεζόν του, περιορίστηκε σε δύο μόλις υποψηφιότητες, αυτές της καλύτερης δραματικής σειράς και του καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για τη Lena Headey, στον ρόλο της - αδίστακτης, πλην ημιπαράφρονος - Cersei Lannister.


Οι φοβεροί και τρομεροί μικροί του «Stranger things» δεν φάνηκε να συγκίνησαν την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με τη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix να αποσπά δύο μόλις υποψηφιότητες, για καλύτερη δραματική σειρά και για γυναικεία ερμηνεία για τη Winona Ryder.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η απουσία από τις λίστες των σειρών «House of Cards», «How to get away with murder» και «Narcos».