Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την ίδρυσή του, και ο Δήμος Πειραιά διοργανώνουν σειρά συναυλιών, σεμιναρίων και άλλων μουσικών δράσεων.

Οι εκδηλώσεις

Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Δευτέρα 8 Απριλίου | Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά | 19:00

Έκθεση με έργα του δικηγόρου και ζωγράφου Νίκου Χαραλαμπίδη. Θα γίνει παρουσίαση των εικαστικών έργων από τον ίδιο τον ζωγράφο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μουσικά σύνολα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εικαστική και μουσική συνεύρεση που τιτλοφορείται «Ο Πειραιάς των Χρωμάτων και της Μουσικής»: Πίνακες του δικηγόρου και ζωγράφου Νίκου Χαραλαμπίδη.

εκθεση


Στις 20:00 θα γίνει παρουσίαση των έργων από τον ίδιο τον ζωγράφο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μουσικά σύνολα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου.

Η εκδήλωση τελεί και υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Συμμετέχει το Σύνολο Εγχόρδων Νέων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, καθώς και οι μουσικοί Ζήσιμος Σουλκούκης, Μαρία Γκόλγκαρη, Κλεοπάτρα Δαρδάλη, Ιάσονας Μανούσος, Βασιλεία Καλλίτση και Μαριάννα Κακαβά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

3633_n


Παρασκευή 12 Απριλίου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φουαγιέ | 18:00


Η «Μουσική δωματίου στο foyer» με δύο διακεκριμένους μουσικούς, τον βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη και την πιανίστα Σβετλάνα Σμολίνα (Svetlana Smolina), είναι μια διπλή εκδήλωση: σεμινάριο και συναυλία. Το σεμινάριο απευθύνεται και σε ενεργά μέλη, χωρίς κόστος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με έργα ρομαντικής περιόδου.

Οι μουσικοί θα ερμηνεύσουν σπουδαία έργα της ρομαντικής περιόδου, σε μια συναυλία, που διοργανώνεται από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και της οποίας θα προηγηθεί σεμινάριο που απευθύνεται σε έως 3 βιολονίστες και έως 3 πιανίστες, όσοι επιλεγούν από τη διεύθυνση του ΠΜΚΠ. Όποιοι επιθυμούν να έχουν ενεργή συμμετοχή θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό σημείωμα στο email: dimotikoodeiopeiraia@gmail.com.

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και την συναυλία που θα ακολουθήσει, όλοι όσοι ενδιαφέρονται, δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής για ενεργά μέλη του σεμιναρίου και πληροφορίες για τη συναυλία στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Η συναυλία περιλαμβάνει έργα των E. Grieg, A. Khachaturian, R. Glière, P.I. Tchaikovsky και R. Strauss.

Σάββατο 13 Απριλίου | Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης | 19:30

Συναυλία κλασικής μουσικής, στην οποία θα συμμετέχουν δύο ορχήστρες, διοργανώνει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου. Θα συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων του ΠΜΚΠ και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων διευθύνει η Σταυρούλα Μέντη και τη Συμφωνική Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ο Αλέξανδρος Χαλάψης. Στη συναυλία θα ερμηνευθούν δημοφιλή έργα μπαρόκ και κλασικής μουσικής, με σολίστ τους Γιώργο Γκόλγκαρη, Βανέσσα Καλκάνη, Σταυρούλα Μέντη, Στέφανο Μήλα, Βαγγέλη Νίνα, Δήμητρα Πράπα, Μαρία Ρουμάνη και Αλέξανδρο Χαλάψη.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζοντας μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων και δράσεων στην πόλη μας. Τρεις δεκαετίες στέκεται στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου σπουδές σε όλα τα είδη της μουσικής και σε όλα τα βασικά μουσικά όργανα και με καλλιτεχνικά σχήματα που έχουν σημαντική παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά αναμφισβήτητα αποτελεί έναν Οργανισμό με μεγάλη προσφορά στην καλλιτεχνική μουσική παιδεία στην πόλη μας, αλλά και ευρύτερα. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον σημαντικό του ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας».

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μουσικής Παιδείας, Σταυρούλα Μέντη, δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη χαρά που ως καθηγήτρια στο δημοτικό μας ωδείο επί μια δεκαετία, έχω ζήσει τη λαμπρή διαδρομή του. Διαδρομή στην οποία βρέθηκαν πολύ σπουδαίοι μουσικοί του Πειραιά και της χώρας μας. Με την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό, έχουμε συνεισφέρει στη μουσική εκπαίδευση του Πειραιά μας και συνεχίζουμε. Από την τιμητική θέση εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φτάσει το ωδείο μας ακόμα ψηλότερα, να γίνει η μουσική και ο πολιτισμός μέρος της καθημερινότητας όλων των Πειραιωτών».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Π.Μ.Κ.Π., Βασίλης Μαστοράκης, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εκπαιδευτική και πολιτιστική μας προσπάθεια σε μια πόλη και σε ένα ωδείο με ιστορία. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, σχεδιάσαμε έναν πρώτο κύκλο εκδηλώσεων που είναι ένα μικρό δείγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε. Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά έχει υψηλές προδιαγραφές σε κτιριακό, στελεχιακό και εκπαιδευτικό επίπεδο, σπουδαστές υψηλού επιπέδου και άριστη συνεργασία με τις δομές πολιτισμού της πόλης».

Περισσότερες πληροφορίες:

Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά: Τ: 210 4205 663, @ dimotikoodeiopeiraia@gmail.com 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Μαστοράκης & Στέλιος Γκόλγκαρης