Πρόσφατα γράφαμε για τον Sting, τη Λορίνα ΜακΚένιτ και τους Duran Duran που θα μας έρθουν το καλοκαίρι. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στο φεστιβάλ Rockwave Nights, με φόντο τον Λυκαβηττό, που, με τη σειρά του, «φέρνει» σούπερ σταρ στην πρωτεύουσα.

Με Placebo, Pink Martini, Imany, Opeth, Machine Head, αλλά και Raining Pleasure και Γιάννη Αγγελάκα & 100°C και Αλκίνοο Ιωαννίδη έχει όλα τα φόντα να μας κερδίσει. Από τις 25 Ιουνίου μέχρι την 1η Αυγούστου, στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, θα παρακολουθήσουμε 13 συναυλίες, κυριολεκτικά πάνω από τα φώτα της πόλης. Οι θρυλικοί Placebo την 1η Αυγούστου θα θυμίσουν στους μεγαλύτερους ηλικιακά φαν τους τις ξέφρενες νύχτες τους. Και οι μικρότεροι θα δουν πώς είναι να χορεύεις κάτω από τα αστέρια σαν να μην υπάρχει αύριο.

Επιπλέον, μια από τις πιο αγαπημένες και εμπορικές μπάντες του κόσμου, οι Pink Martini, θα είναι ανάμεσα στα διάσημα ονόματα που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rockwave Nights. Οι καταπληκτικοί εκπρόσωποι της lounge-jazz σκηνής έχουν φανατικό κοινό και στην Ελλάδα, που ανέδειξε προ εικοσαετίας το άλμπουμ «Sympatique» σε πλατινένιο και το «Hang on Little Tomato» σε χρυσό.

Όσο για τη σπουδαία Imany, προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις: ανεβαίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού με το «Voodoo Cello», προτάσσοντας τον συναρπαστικό της μουσικό «διάλογο» με οκτώ τσελίστες. Η εντυπωσιακή Γαλλίδα τραγουδίστρια έρχεται με σκοπό να ανανεώσει τη σχέση της με το ελληνικό κοινό. Στη συγκεκριμένη, πολυαναμενόμενη συναυλία, η Παριζιάνα ντίβα διασκευάζει από Madonna, Ed Sheeran μέχρι Έλτον Τζον, Μπόνι Τάιλερ και Hozier.