Εμπλουτισμένη με πολλά νέα βιβλία και αναβαθμισμένη ενεργειακά ανοίγει ξανά τις πύλες της στο κοινό, αύριο, Τρίτη 2 Απριλίου 2024, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί πλέον με νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, νέα τμήματα και υπηρεσίες και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί τόσο στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής όσο και στον ρόλο της ως πολιτιστικός οργανισμός, ο οποίος στοχεύει στην πνευματική άνοδο της κοινωνίας της πόλης μας.

Επίσης, με τις παρεμβάσεις και εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, έχει εναρμονιστεί απόλυτα με τις σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, η εγκατάσταση μονάδων παραγωγής θέρμανσης και ψύξης υψηλής απόδοσης, η αναβάθμιση των συστημάτων φυσικού - τεχνητού φωτισμού και η εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης.

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, θα εξυπηρετεί το κοινό Δευτέρα, Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 14:30 και την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 19:00.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και Κολοκοτρώνη, Πειραιάς