Ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος, μετά το μυθιστόρημα «Ματωμένα τρίγωνα», επιστρέφει με ένα βιβλίο τελείως διαφορετικό.

Στο βιβλίο του «Παράβαση καθήκοντος: Ιστορίες ενός διοικητή ψυχιατρείου» μοιράζεται με τους αναγνώστες ιστορίες από τη θητεία του ως Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί».

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Διοικώντας το νοσοκομείο αυτό και τους ανθρώπους του, θεωρώ ότι είχα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή μου, σε ό,τι αφορά την ανάληψη δημόσιας θέσεως. Ήρθα σε επαφή με τον ανθρώπινο πόνο και τη δοκιμασία, σε βαθμό που ούτε καν υποψιαζόμουν ότι υπάρχουν στην κοινωνία μας. Άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου δράματος που μόνο σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο μπορείς να γνωρίσεις».

Ο συγγραφέας, μας εξομολογείται πως «μερικές φορές το τυπικό υπηρεσιακό καθήκον, συγκρούστηκε με το ηθικό και το ανθρώπινο», και καλεί τους αναγνώστες, αφού διαβάσουν τις ιστορίες, να κρίνουν αν τελικά έπραξε σωστά ή λάθος.

Ιστορίες που είναι γροθιά στο στομάχι και δεν θα αφήσουν σίγουρα κανέναν ασυγκίνητο.

Ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ως στρατιωτικός νομικός σύμβουλος με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Βαλκανίων, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» με 1.500 ανεπτυγμένες κλίνες, 3.300 άτομα προσωπικό και 122 κτήρια διάσπαρτα στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Το νέο βιβλίο του, «Παράβαση καθήκοντος: Ιστορίες ενός διοικητή ψυχιατρείου», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αγγελάκη.

vivlio

Τρίτο κατά σειρά στα ευπώλητα της ελληνικής λογοτεχνίας το βιβλίο του Αθανάσιου Κοσμόπουλου "Παράβαση καθήκοντος".
Από το βιβλιοπωλείο Πολιτεία
Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής (Οκτ 2023)

thumbnail