Αρκούν 47 δευτερόλεπτα. Για να «ταξιδέψεις». Να ακούσεις την φωνή της Έμα Στόουν στον ρόλο της αφηγήτριας: «Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας». Να δεις ένα μοβ αυτοκίνητο που τρέχει. Ένα πτώμα. Ένα χαστούκι. Ένα λυκόσκυλο. Τη «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου με καφέ ανδρικό κοστούμι να χορεύει. Όχι σαν την Μπέλα Μπάξτερ στο «Poor Things» ούτε σαν την «Ευνοούμενη». Να ερωτευτείς ξανά τον Γουίλεμ Νταφόε για την υποκριτική του, ακούγοντας το «Sweet Dreams» με την Άνι Λίνοξ στο σάουντρακ.

Λάνθιμος και Στόουν έχουν ήδη έτοιμη την επόμενη ταινία τους

Το «Kinds of Kindness» αποκαλύπτεται με χρώματα «technicolor» στο λογότυπο. Το βλέπεις και θέλεις να έρθει ο Ιούνιος, και να αποφασίσεις αν θα παρακολουθήσει το ολοκαίνουργιο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου στο θερινό σινεμά ή σε κλειστή κινηματογραφική αίθουσα. Αν σου αρέσει ο τρόπος αφήγησης του πολυβραβευμένου Έλληνα δημιουργού, ξέρεις τι να περιμένεις. Ή μήπως όχι; Αυτή τη φορά, τα «Μαθήματα καλοσύνης», που περιμένουμε από τον Γιώργο Λάνθιμο, είναι πιο… απρόβλεπτα από ποτέ. Μετά τη βραδιά των τεσσάρων Oscar, ο υποψήφιος για Oscar σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και η βραβευμένη με Oscar Καλύτερης Ηθοποιού Έμα Στόουν έχουν ήδη έτοιμη την επόμενη ταινία τους.

Στις 21 Ιουνίου, με ένα καλοκουρδισμένο καστ, ηθοποιούς που έχουν ξανασυνεργαστεί με τον απαιτητικό δημιουργό και άλλους που δούλεψαν μαζί του για πρώτη φορά, θα δούμε να ζωντανεύει το σενάριο που έγραψε ο Γιώργος Λάνθιμος με τον στενό του συνεργάτη Ευθύμη Φιλίππου. Ποιο είναι το στόρι και τι μπορούμε να μαντέψουμε από το τρέιλερ του φιλμ; Πρόκειται για έναν μύθο σε τρίπτυχο που γυρίστηκε στη Νέα Ορλεάνη στα τέλη του 2022. Ως θεατές καλούμαστε να ακολουθήσουμε έναν άνδρα που προσπαθεί να πάρει πίσω τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή επέστρεψε η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, σαν κάποια άλλη. Μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα που προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης… Καλοσύνη της.



*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»