Στις 25 Μαρτίου η Εθνική Πινακοθήκη θα φιλοξνήσει τον Νίκο Ξυδάκη ο οποίος θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΕ ΡΩΣΣΗ”, ένα μουσικό ποιητικό σχεδίασμα, σε σύνθεση και ερμηνεία του ίδιου του καλλιτέχνη με τη συνοδεία εννιαμελούς ορχήστρας.

Πρόκειται για μια παράσταση, που φωτίζει τη σχέση της μουσικής με τον Σολωμό.

«Tα σχεδιάσματα και τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν αρκετά χρόνια πριν. Αρχικά προορίζονταν για ιδιωτική χρήση, δισκογραφήθηκαν όμως τελικά το 1990 με τον τίτλο “Πρός τόν Κύριο Γεώργιο Δέ Ρώσση”. Ήταν η ημερολογιακή καταγραφή μιας προσωπικής, μοναχικής, μελωδικής ανάγνωσης ποιημάτων του Διονυσίου Σολωμού. Από τα πρώιμα ποιήματα του, έως αποσπάσματα από τον “Εθνικό Ύμνο” και τα σπαράγματα από τούς “Ελεύθερους Πολιορκημένους” …» λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξυδάκης γι’ αυτόν τον κύκλο ποιημάτων και τραγουδιών.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου από την ιστοσελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου θα παραμείνει ανοιχτή την Δευτέρα 25 Μαρτίου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τη μόνιμη συλλογή στον πρώτο όροφο και να περιηγηθεί μεταξύ άλλων στα έργα της ιστορικής ζωγραφικής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και στις περιοδικές εκθέσεις ως τις 19.00.

Επίσης, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση του Νίκου Ξυδάκη στις 20.00.

Πληροφορίες

Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

Επισκεφθείτε το site της ΕΠΜΑΣ
www.nationalgallery.gr