Γιορτάζουμε όλες τις γυναίκες που μας εμπνέουν με το θάρρος τους να είναι αυθεντικές και να διεκδικούν αυτά που επιθυμούν. Μέσα από τις ιστορίες τους μας καλούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να ανακαλύψουμε τον πραγματικό εαυτό μας.

Το εκμαγείο

to_ekmageio
ekmageio


Στην Αθεάτη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πέτρινες σκάλες οδηγούν στα βάθη των βουνών, ο άνεμος ψιθυρίζει μυστικά, οι άνθρωποι ζουν πίσω από μάσκες. Η Αλθαία θεραπεύει στο μαγαζί με τα βότανα, η Ακριβή καταδυναστεύει μια ολόκληρη οικογένεια και δύο κορίτσια, σαν αντίθετοι πόλοι, έλκουν μίση κι απωθημένα. Ο ερχομός της ξένης γυναίκας στο μικρό ορεινό χωριό, ανώδυνος κι αδιάφορος στην αρχή, εκκινεί μία αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψουν τα πάντα στις ζωές τους. Η μουσική και η λήθη θα ξεκινήσουν έναν σιωπηλό χορό και θα φέρουν στην επιφάνεια όλες τις κρυφές πληγές τους.
Ένα βουβό πιάνο, ένα μοιραίο λάθος, μια γυναίκα, μια οικογένεια στο χείλος του γκρεμού. Κι ένας άγνωστος άντρας, κρυμμένος σε ένα ερειπωμένο σπίτι, να φτιάχνει νυχθημερόν κέρινα αποτυπώματα, παλεύοντας να ανακτήσει το παρελθόν και να απαλλαγεί από τους εφιάλτες του.

Όλοι μαζί πλάθουν το Εκμαγείο.

Μια ασήμαντη γυναίκα

asimanti_gynaika
asimanti_gynaika
asimai_gynaika


ο 1942 η Γκεστάπο μετέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση: «Είναι η πιο επικίνδυνη κατάσκοπος των Συμμάχων. Πρέπει να τη βρούμε και να την εξολοθρεύσουμε».

Ο στόχος τους ήταν η Βιρτζίνια Χολ, μια νεαρή γυναίκα από τη Βαλτιμόρη που κατάφερε να προσχωρήσει στην κατασκοπευτική οργάνωση γνωστή με το προσωνύμιο «Ministry of Ungentlemanly Warfare» του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Η Χολ έγινε η πρώτη κατάσκοπος των συμμαχικών δυνάμεων που βοήθησε να ανάψει η φλόγα της γαλλικής αντίστασης, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που διεξάγονταν έως τότε οι μυστικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Ακόμα κι όταν το πρόσωπό της φιγουράριζε σε αφίσες ως καταζητούμενη, ακόμα κι όταν την επικήρυξαν, η Χολ αρνήθηκε να υπακούσει στις επίμονες εντολές των ανωτέρων της με σκοπό τη διαφυγή της. Ήταν αφοσιωμένη στον αγώνα και είχε πάντα την ακλόνητη πεποίθηση ότι έπρεπε να σώσει πολλές ζωές ακόμη και να απελευθερώσει ολόκληρα κομμάτια της Γαλλίας από τους ναζί.

Κάποιος να σου κρατάει το χέρι

35288_1


Ο Κήπος της Κυβέλης είναι ένα μέρος που καλωσορίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πληγωμένοι από τη ζωή και χρειάζονται ένα δυνατό στήριγμα για να ορθοποδήσουν.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η Βαλερί, που είναι διευθύντρια ενός σουπερμάρκετ. Η σχέση της με τις κόρες της έχει φτάσει στα άκρα και για τη Βαλερί είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιος φταίει: είναι κακή μητέρα όπως ήταν και η δική της. Υπάρχει και η Άννα, μια νεαρή ανθοπώλισσα που βιώνει μια τραγική απώλεια. Τα μάτια της είναι τόσο θλιμμένα, το βλέμμα της τόσο απλανές… Όχι μακριά από την Κυβέλη, η Σαρλίν έχει το δικό της καφέ. Είναι εξαιρετική μαγείρισσα και ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, αν και η ζωή δεν της έχει φερθεί ιδιαίτερα ευγενικά.

Όταν η Βαλερί και η Άννα μαθαίνουν ότι η Σαρλίν είναι βαριά άρρωστη, αποφασίζουν να νοικιάσουν για λίγες μέρες ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Αυτές οι πολύτιμες στιγμές θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους και θα γιατρέψουν τις πληγές τους.

Ένα βιβλίο για τη γυναικεία φιλία, τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και την ανάγκη να βρίσκουμε στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της ζωής.