Το υπέροχο παραμύθι "Η πεντάμορφη και το Τέρας" έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια παράσταση κλασικού μπαλέτου και αποκαλύπτει τη μεγάλη δύναμη της αγάπης – την ικανότητα να βλέπεις πραγματική, εσωτερική ομορφιά ακόμη και κάτω από τη μάσκα της εξωτερικής ασχήμιας.

Ένα λαϊκό παραμύθι - έργο τέχνης λαμβάνει σάρκα και οστά αυτήν την άνοιξη, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από την Εθνική Όπερα και Μπαλέτο του CHID (Σιντ) της Ουκρανίας με τους κορυφαίους σολίστ και το κορ ντε μπαλέ που αποτελείται από 60 συντελεστές!

Όταν μία πολύ φτωχή κοπέλα για να γλιτώσει τον πατέρα της από μπελάδες αναγκάζεται να μείνει για μήνες δίπλα σε ένα τέρας, φαινομενικά αποκρουστικό, συνειδητοποίησε πόσο εγκλωβισμένη ήταν στις πεποιθήσεις της και πώς αυτό που έβλεπε, την απομάκρυνε από την αλήθεια που αναζητούσε στη ζωή της. Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα έχουν καταστήσει -όχι άδικα- την Πεντάμορφη και το Τέρας ένα από τα πιο διδακτικά παραμύθια όλων των εποχών.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε μικρούς και μεγάλους και έρχεται στην Αθήνα από το σπουδαίο μπαλέτο του Chid, που αποτελείται από κορυφαίους χορευτές εκπαιδευμένους σε μία από τις παλαιότερες σχολές κλασικού μπαλέτου της Ουκρανίας. Με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια πρόκειται να παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι γεμάτο από την τέχνη της διεθνούς γλώσσας που αντιλαμβάνονται μικροί και μεγάλοι, αυτή του μπαλέτου.

Το μπαλέτο αυτό βασίζεται σε μια αρχαία ιστορία που μας ήρθε από τα βάθη των αιώνων. Για πρώτη φορά, μια από τις εκδοχές της δημοσιεύτηκε το 1553, στη συλλογή του Ιταλού συγγραφέα Τζιοβάνι Φρανσέσκο Στραπατσιόλα και τον 18ο αιώνα, η πλοκή αυτή εμφανίστηκε στα έργα δύο Γάλλων συγγραφέων, της Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ και της Ζαν Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν. Από τότε άρχισε το ταξίδι της σε όλη την Ευρώπη. Και με την έλευση του κινηματογράφου και των κινουμένων σχεδίων, το παραμύθι της Πεντάμορφης και του Τέρατος γίνεται ένα από τα πιο πετυχημένα μπεστ σέλερ του κόσμου.

Στην παράσταση αυτή, μια μαγική ιστορία αγάπης, συνδυάζεται με την υπέροχη μουσική μεγάλων συνθετών διαφορετικών εποχών - μετρ του αυστηρού και εκλεπτυσμένου μπαρόκ, του αισθησιακού ρομαντισμού και της επαναστατικής μουσικής του 20ού αιώνα. Περιλαμβάνει συνθέσεις των Γιόχαν Στράους, Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Λεό Ντελίμπ, Ζακ Όφενμπαχ, Γιόχαν Πάχελμπελ, Ερίκ Σατί και Γκούσταβ Χολστ. Μαζί με τα μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, στη σκηνογραφία της παράστασης χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες πολυμέσων και στοιχεία του θεάτρου σκιών. Η χορογραφία του μπαλέτου συνδυάζει τόσο κλασικές όσο και σύγχρονες τεχνικές.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:30
Σάββατο 18 Μαΐου, στις 15:30 και στις 19:30
Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11:30 και στις 15:30

Τιμές εισιτηρίων:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 45 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 40 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 35 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 25 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 20 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 15 Ευρώ
ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση, στο 212 254 0300): 15 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο: 212 254 0300

Προπώληση εισιτηρίων:
Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
www.hellenic-cosmos.gr/tickets 
www.more.com/theater/i-pentamorfi-kai-to-teras-klasiko-mpaleto 
https://tickets.public.gr/theater/i-pentamorfi-kai-to-teras-klasiko-mpaleto 

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
Τ. 212 254 0300
www.theatron254.gr
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης