Δύο ελληνικά έργα σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη παρουσιάζονται απόψε στη Σόφια της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του INTERNATIONAL THEATRE FESTIVAL MONODRAMA SOFIA 2024.

Το «Αρτώ/Βαν Γκογκ» με τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette που αποθεώθηκε στη χώρα μας το 2022 και το πολυσυζητημένο «Κόκκαλο» με τον χαρισματικό Γεράσιμο Γεννατά και τον ιδιοφυή μουσικό περφόρμερ Γιώργο Παλαμιώτη που μόλις ολοκλήρωσε τις sold out παραστάσεις του στο Θέατρο Σημείο.

Τα δύο αυτά πρωτότυπα θεατρικά έργα που βασίζονται στην πολυτάραχη ζωή του ρηξικέλευθου καλλιτέχνη και διανοητή Αντονέν Αρτώ, με την ελληνική καταγωγή και την παγκόσμια φήμη, υπογράφουν οι συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης και αποτελούν μέρος της θεατρικής τους τριλογίας «The Artaud Trilogy» που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

photo_4_-_artaud_-_van_gogh
thumbnail_photo_3_-_bone
gene_gillette__artaud_-_van_gogh_
thumbnail_giorgos_palamiotis__βονε_
thumbnail_photo_18_-_ioli_andreadi___aris_asproulis


Τα έργα αυτά παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη το 2023 στο περίφημο The Tank Theatre κάτω από τον ενιαίο τίτλο «The Artaud Diptych» κερδίζοντας τη θερμότατη υποδοχή του αμερικανικού κοινού και τώρα, με τον ίδιο τίτλο, ταξιδεύουν στη Σόφια της Βουλγαρίας για να παρουσιαστούν, κατόπιν πρόσκλησης, απόψε το βράδυ στο City Mark Art Center με Βουλγαρικούς υπέρτιτλους.




Λίγα λόγια για τον Gene Gillette

Ο εξαιρετικός ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη για δεύτερη φορά στην Ευρώπη αποκλειστικά για να ερμηνεύσει υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ιόλης Ανδρεάδη τον θεατρικό μονόλογο «Αρτώ/Βαν Γκογκ».

Ο Gene Gillette έγινε ευρύτερα γνωστός στο θεατρικό κοινό της Νέας Υόρκης από τη συγκλονιστική ερμηνεία του ως «Άμλετ» στο Denver Civic Theatre και από τις παγκοσμίως γνωστές παραστάσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια όπως το «To Kill A Mockingbird» (Lincoln Center Theater) -η μοναδική παράσταση που ανέβηκε μεταξύ άλλων και στο Madison Square Garden και θεωρείται «το πιο επιτυχημένο αμερικανικό έργο στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ» σύμφωνα με το «60 Minutes»-, το «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time» (Broadway, National Theatre) και το «War Horse» (Broadway), μεταξύ πολλών άλλων. Τον περασμένο Μάιο πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Shooting Celebrities» του John Ransom Phillips στο Flea Theater της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Christopher McElroen ενσαρκώνοντας τον φωτογράφο της Mary Lincoln και τον ίδιο τον Abraham Lincoln.

Ιδιαιτέρως γνωστός και αγαπητός παγκοσμίως και από τις συχνές εμφανίσεις του σε δημοφιλείς σειρές στις πλατφόρμες του NETFLIX, της DISNEY+ και του δικτύου του NBC και του CBS όπως: Law & Order, The Blacklist, Punisher, Madam Secretary, Instinct, Quantico, The Good Wife, Elementary, Person of Interest, Ringer και πολλές άλλες.

***

Για τις νέες παραστάσεις του έργου «Κόκκαλο» που επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο από 14 Οκτωβρίου 2024, προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας εδώ https://www.more.com/theater/kokkalo-simeio-theatre/