Σε ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά σημεία του Πειραιά, το Πασαλιμάνι, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «14η Συνάντηση Γαλλικών και άλλων Ιστορικών Οχημάτων».

Η εκδήλωση συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους λάτρεις της αυτοκίνησης, καθώς και πολλούς επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι θαύμασαν σπάνια μοντέλα αυτοκινήτων που αποτελούν στολίδια από άλλες εποχές.

Μια μοναδική ευκαιρία για φωτογραφίες και αναμνήσεις δίπλα σε δεκάδες ιστορικά και συλλεκτικά οχήματα, με φόντο την υπέροχη θάλασσα του Πειραιά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Destination Piraeus, ως μια ακόμα δράση προβολής και εξωστρέφειας της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε «Υποδεχθήκαμε στην πόλη μας την καθιερωμένη έκθεση κλασικών οχημάτων της λέσχης ΟΡ.Κ.Α., μια δράση που αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των παλαιών κλασικών αυτοκινήτων και όχι μόνο. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Πασαλιμάνι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα σπάνια αυτά μοντέλα οχημάτων, τα οποία θυμίζουν άλλες εποχές. Στον Πειραιά επιδιώκουμε τη διοργάνωση ή τη φιλοξενία εκδηλώσεων, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε «Για ακόμη μια χρονιά, η λέσχη ΟΡ.Κ.Α επέλεξε τον Πειραιά, για τη διεξαγωγή της 14ης Συνάντησης Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων, μια διοργάνωση η οποία αποτελεί πόλο έλξης. Για όλους εμάς στο Destination Piraeus, είναι μια εξαιρετική δράση εξωστρέφειας και προβολής της πόλης μας, που συνδέει τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων και προσφέρει στους επισκέπτες, την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σπάνια και ιστορικά μοντέλα».

4c5f
4c5e
4c5d
4c5c
4c5b
4c54
4c53
4c52



Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡΚΑ) Τιμολέων Τσουκανής, σε δήλωσή του, υπογράμμισε «Για άλλη μια φορά, για τέταρτη χρονιά, βρισκόμαστε στον Πειραιά που μας αγκαλιάζει, κάθε χρόνο, στη συγκεκριμένη εκδήλωση Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων. Σήμερα δεν μάς έκανε το χατίρι ο καιρός, όπως άλλες φορές και παρ όλα αυτά, ήρθαν στο Πασαλιμάνι πάρα πολλοί επισκέπτες κάθε ηλικίας. Εκθέσαμε σαράντα πέντε κλασικά αυτοκίνητα, σπάνια μοντέλα, όμορφα και καλοσυντηρημένα με τη λάμψη μια άλλης εποχής. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και την Αντιδήμαρχο κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, για την άριστη συνεργασία που έχουμε και εύχομαι να κάνουμε ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις».

Από τον Δήμο Πειραιά, επίσης, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών 
Υπηρεσιών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας Αλεξάνδρα - Γερασιμούλα Τουμαζάτου και η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη.