Οι ερωτικές σκηνές μεταξύ του Μεγάλου Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Ο Χαράλαμπος Σπυρίδης, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών εξήγησε μιλώντας στο Mega πώς προέκυψαν οι φήμες που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Μέγα Αλέξανδρου: «Πήγες αναφέρουν ότι οι γονείς του Μ. Αλέξανδρου ανησυχούσαν για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του».

Ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για τη ζωή του Μ. Αλέξανδρου λέγοντας πως «ένας στρατιωτικός όπως ο Αλέξανδρος έκανε χιλιάδες μίλια και συναναστρεφόταν μόνο τον στρατό του. Οι άντρες θεωρούνταν τα κυρίαρχα στοιχεία της κοινωνίας, οι γυναίκες υπήρχαν για να διαιωνίζουν το είδος. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε βέβαια σχέσεις με γνωστές γυναίκες».

Ο Χαράλαμπος Σπυρίδης, ανέφερε επίσης ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δίπλα του τον Ηφαιστίωνα, τον οποίο αποκαλούσε ‘’Φιλαλέξανδρο». Μάλιστα, ο Ηφαιστίωνας, ο παιδικός φίλος του Αλέξανδρου αναδείχθηκε δεύτερος στην εξουσία μετά τον μεγάλο στρατηλάτη.

Ο ξαφνικός θάνατος του Ηφαιστίωνα βύθισε σε πένθος τον Μέγα Αλέξανδρο

«Όταν πέθανε ο Ηφαιστίωνας ο Αλέξανδρος έκοψε τα μαλλιά του, γκρέμισε τα τείχη και θρηνούσε. Ο τρόπος που θρήνησε ο Μέγας Αλέξανδρος τον Ηφαιστίωνα έκανε εχθρούς και φίλους να υποθέσουν ότι οι δυο άντρες είχαν σχέση», επεσήμανε ο Χαράλαμπος Σπυρίδης. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τελικά ερωτική σχέση με τον Ηφαιστίωνα; Ο Θάνος Βερέμης αναφορικά με την σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών σχολίασε: «Ο Ηφαιστίωνας ήταν ένα υποκατάστατο αδερφού για τον Μ. Αλέξανδρο, δεν ξέρουμε κάτι άλλο», ενώ, ο Χαράλαμπος Σπυρίδης είπε: «Αναφορικά με την ερωτική σχέση μεταξύ Μ. Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα, εγώ πιστεύω ότι είναι απλά φήμες. Η μεγάλη αγάπη της ζωής του Μ. Αλέξανδρου ήταν η κατάκτηση του κόσμου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz29bu4bb7a9)