Οκωµικός ηθοποιός Ανάργυρος Βαζαίος είναι ο πρωταγωνιστής στα σατιρικά βιντεάκια του TikTok της ιστοσελίδας parapolitika.gr, όπου µε αµείωτο κέφι σατιρίζει την επικαιρότητα και εκτοξεύει το γέλιο στα ύψη. «Περνάµε πολύ ωραία µε την οµάδα του parapolitika.gr. Τα θέµατα που διακωµωδούµε στο TikTok είναι η τιµή του λαδιού, τα ατελείωτα έργα, η πολιτική, η ανεργία... Σε αυτά εγώ είµαι ο Ανάργυρος, ένας τυπικός κάτοικος αυτής της περίεργης χώρας, που παρουσιάζει τις καθηµερινές του περιπέτειες. Η επικαιρότητα είναι αυτή που εµπνέει την οµάδα.


Η ιδέα του project ανήκει στον διευθυντή του site, ∆ηµήτρη Κουνιά, τα concepts και τα κείµενα στην Ελένη Λευθεριώτη, µε δυνατό βιογραφικό στη σάτιρα, και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βαγενά. Ο άνθρωπος που µας κυνηγάει χειρότερα και από την Εφορία είναι η Φανή Βεντούρη και στα γραµµικά -γραφιστικά και µοντάζ- έχουµε τους τρεις “µάγους”, τον Φάνη Κελεµπέκογλου, τον Ζήση ∆ηµόπουλο και τον Γιάννη Κυρίτση», αναφέρει ο ίδιος.


Οσο για τις προτιµήσεις του κόσµου στο TikTok: «Εχει µια “αδυναµία” στα πολιτικά. Μην ξεχνάµε ότι και στην παλιά καλή επιθεώρηση το σατιρικό κείµενο είχε µεγαλύτερη απήχηση», λέει.


anargyros


Ο Ανάργυρος Βαζαίος είναι ένας νέος καλλιτέχνης µε σαφή προσανατολισµό στην κωµωδία και τη σάτιρα. «Η κωµωδία είναι το ηρεµιστικό µου. Θα σας πω ένα κόλπο µου για το πώς βλέπω τα πράγµατα, όταν νιώθω αυτή την ανάγκη. Φανταστείτε µια τεράστια αρένα που µέσα της υπάρχουν µονοµάχοι, άγρια θηρία και δήµιοι. Σκεφτείτε, λοιπόν, τώρα όλους αυτούς µαζί στην αρένα, αντί να βιαιοπραγούν µεταξύ τους, να πίνουν τσίπουρα και να λένε ιστορίες από τη ζωή τους. Αυτή είναι η ανάγκη µου. Τα πράγµατα που είναι σκληρά και στενάχωρα να τα κάνω να φαίνονται αστεία.


Στα 10 µου χρόνια πήγα για πρώτη φορά θέατρο µε τους γονείς µου. Αυτό ήταν... Από τότε κι έπειτα απλώς περίµενα να τελειώσω το σχολείο για να γίνω ηθοποιός», τονίζει. Αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί και στο έργο «Αναδροµή γάµου» του Σταύρου Καλλιγά στο θέατρο «Αλκµήνη», µια κωµωδία-συνεδρία για ζευγάρια µε συµβουλές γάµου και µε θέµα τον κλονισµένο γάµο του Μπάµπη και της Ελλης, ο οποίος εξετάζεται µέσα από τη µέθοδο του ψυχολόγου-δραµατοθεραπευτή Θεόδωρου Καραµπαλίκη.


«Κι εκεί που όλα δείχνουν να µην πηγαίνουν και τόσο καλά, εµφανίζεται η γραµµατέας-πειρασµός του Μπάµπη, αναγκάζοντας τον ίδιο να συµµετάσχει στη µέθοδο, παρά τη θέλησή του. Ο Μπάµπης, η Ελλη, ο Θεόδωρος και η Τζένη είναι τέσσερις ετερόκλητοι χαρακτήρες, που καλούνται να περάσουν από τη µέθοδο “Αναδροµή γάµου”. Φυσικά, δεν λείπει από τη διαδικασία και η συµµετοχή του κοινού. Ενώ οι χαρακτήρες έχουν καταφέρει να πείσουν τον Μπάµπη να συµµετέχει στην “Αναδροµή γάµου”, ο Θεόδωρος “ανοίγει” την πόρτα στο κοινό και τα υπόλοιπα... έκπληξη», αναφέρει για το έργο και τον ρόλο του ψυχολόγου, που ο ίδιος υποδύεται.


Το κοινό διασκεδάζει πολύ µε το θέµα του έργου, ενώ τους λόγους µάς τους εξηγεί ο γνωστός ηθοποιός. «Αδιαµφισβήτητα οι γκάφες και τα υπονοούµενα είναι από τα αγαπηµένα του κοινού. Μα πιο πολύ ο κόσµος γελάει µε την προσωπικότητα που ξετυλίγει ο κάθε χαρακτήρας. Με συστατικά την κωµωδία, την επικαιρότητα και τον καθηµερινό λόγο, λαµβάνοντας υπόψη παράλληλα τα κοινωνικά όρια, φροντίζουµε µέσα από το έργο αυτό ο θεατής να ταυτίζεται και να νιώθει µέρος αυτής της παράστασης. Κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή, παρατηρώ το κοινό προσεκτικά κι εκεί διαπιστώνω την αγωνία και την περιέργεια στα µάτια τους. Ολα ξεκινούν από τον τίτλο του έργου, “Αναδροµή γάµου”. Τι θα δουν; Πώς θα εξελιχθεί και πώς θα καταλήξει όλο αυτό; Τι σηµαίνει αναδροµή γάµου; Στο σηµείο όπου ξεκινά το διαδραστικό µέρος του κοινού αρχίζει να ξεκλειδώνεται και µια ευχάριστη διάθεση, που κρατάει µέχρι το τέλος της παράστασης. Στους παντρεµένους υπάρχει η ανάγκη της εκτόνωσης µέσω του γέλιου. Οι άνθρωποι έχουµε την ανάγκη να ξεφύγουµε από την καθηµερινότητά µας βλέποντας τον εαυτό µας στον καθρέφτη µε µια πιο κωµική µατιά. Αυτό πετυχαίνουµε µέσα από το έργο, κάτι που προκαλεί ακόµα περισσότερο γέλιο», καταλήγει ο Ανάργυρος Βαζαίος.

fffddddss



*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 2/2/2023