Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 η πρεμιέρα του δίπτυχου όπερας Καβαλερία ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκάνι και Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Ο φωτεινός εορταστικός κόσμος που δημιούργησε επί σκηνής ο Νίκος Καραθάνος και οι συνεργάτες του, καθώς και το υψηλού επιπέδου μουσικό μέρος της παραγωγής υπό τον Αντονέλο Αλεμάντι, ενθουσίασαν το κοινό, που χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

lyriki2

Η Καβαλερία ρουστικάνα και οι Παλιάτσοι αποτελούν έως και σήμερα το δημοφιλέστερο δίπτυχο σε ολόκληρη την ιστορία της όπερας. Παίρνοντας αποστάσεις από τα πάθη και τα υψηλόφρονα ιδανικά των λυρικών έργων του ρομαντισμού, οι δύο αυτές όπερες εξιστορούν τα πάθη ταπεινών, λαϊκών ανθρώπων του ιταλικού Νότου. Η γεμάτη πάθος μουσική τους ενδυναμώνει το δράμα και δημιουργεί έντονες συγκινήσεις, οι οποίες τους χάρισαν την αθανασία.

lyriki3_

Η Καβαλερία ρουστικάνα του Μασκάνι και οι Παλιάτσοι του Λεονκαβάλο ανεβαίνουν στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, από τις 25 Ιανουαρίου και για έξι παραστάσεις, σε μουσική διεύθυνση Αντονέλο Αλεμάντι και σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.


Καβαλερία ρουστικάνα & Παλιάτσοι

Πιέτρο Μασκάνι – Ρουτζέρο Λεονκαβάλο

25, 28 Ιανουαρίου & 1, 4, 8, 11 Φεβρουαρίου 2024

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

Μουσική διεύθυνση: Αντονέλο Αλεμάντι

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος