Προσωποποιημένες έννοιες και νοήματα με ανθρώπινη ή ζωική μορφή και ιστορίες αλληγορικές, αυτά, μαζί με άλλα πολλά, γίνονται επισκέψιμα και ορατά στην έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την αρχαιότητα έως σήμερα» που διαρκεί έως και τις 14 Απριλίου 2024.

Ειδικότερα, η έκθεση συνίσταται σε 164 έργα μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους από διαφορετικά υλικά και εποχές, που προέρχονται από 55 Μουσεία και Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και έργα ιδιωτών.

Μία ακουστική ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο επιμελητής της έκθεσης και Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, σας προσκαλεί σε μια ακουστική ξενάγηση, σ’ ένα ταξίδι από την Αρχαιότητα ως το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και τη Νεότερη Τέχνη.

Διαβάστε ακόμα: Συγγραφείς και εκδότες μιλούν στα ''Π'' για την ενδοοικογενειακή βία - H έμπνευση από αληθινές ιστορίες σε 14 βιβλία

Αναζητώντας σε κάθε ενότητα στην αίθουσα της έκθεσης το αντίστοιχο QR codeΧρόνος, Φύση, Θεότητες, Άνθρωπος και Ανθρώπινη Φύση, Θεσμοί, Αλληγορίες – θα ανακαλύψετε αγγεία, ανάγλυφα, αγάλματα, νομίσματα, κεραμικά και πήλινα όστρακα, χειρόγραφα και βιβλία, τοιχογραφίες, εικόνες και μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής, από αρκετά Μουσεία της Ιταλίας και του Βατικανού (Musei Capitolini, Φλωρεντίας, N. A. Museo di Napoli, Gallerie Uffizi και Borghese, κ.ά.), το Μουσείο Prado της Μαδρίτης, το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Ιστορίας Τέχνης της Βιέννης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κ.ά.

Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε μία από τις εβδομαδιαίες ξεναγήσεις της έκθεσης με οδηγούς τους Αρχαιολόγους του Μουσείου, οι οποίες διεξάγονται στα ελληνικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12:00 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 και στις 12:00, ενώ στα αγγλικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10:00. Κρατήσεις πραγματοποιούνται στο http://events.theacropolismuseum.gr.