Κλειστή παρέμεινε η Ακρόπολη εχτές λόγω της απεργίας που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων με αφορμή τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου. 

Όπως λέει η ΠΕΥΦΑ η εταιρία που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΟΔΑΠ, θα προσλάβει εργαζόμενους, χωρίς ΑΣΕΠ, που θα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα εκδίδουν εισιτήρια και θα ελέγχουν οι ίδιοι τη γνησιότητά τους.

Το σωματείο ζητά αρχικά να ανακληθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, ενώ επίσης ζητά να ξεκινήσει σχετικός διάλογος με τους εργαζόμενους για την εύρυθμη λειτουργία του μνημείου και επίλυση τυχόν προβλημάτων. 

Ωστόσο σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι "σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στην χθεσινή πανελλήνια στάση εργασίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, επί συνόλου 1.809 υπαλλήλων συμμετείχαν 66 υπάλληλοι, δηλαδή ποσοστό 3.65%".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που κινητοποιούνται ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης κι υποδοχής των μνημείων και των μουσείων επισκέφτηκε εχθές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα.