Ο Γιώργος Λάνθιµος άφησε... πίσω του την πιο εµπορική ταινία της χρονιάς που πέρασε («Barbie»), κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και πάει ως φαβορί στα Οσκαρ. Η ταινία «Barbie» ήταν η κορυφαία ταινία, µε εννέα υποψηφιότητες, αλλά κατέληξε µε µόλις δύο βραβεία. Κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού, για µια µελωδία που έγραψαν η Billie Eilish και ο αδελφός της, Finneas. Και ως η ταινία µε τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς, διεκδίκησε ένα νεοσύστατο τρόπαιο, για το εισπρακτικό επίτευγµα.

2_2
1. Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Emma Stone στις Χρυσές Σφαίρες 2024

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιµου «Poor Things» βραβεύθηκε ως η Καλύτερη κωµωδία ή µιούζικαλ στην τελετή που έλαβε χώρα στο «Beverly Hilton», στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, µε την πρωταγωνίστρια του Ελληνα σκηνοθέτη, Εµα Στόουν, να λαµβάνει το βραβείο Α' Γυναικείου Ρ όλου για τον iconic ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.

1
2. Ο Paul Giamatti κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «The Holdovers»

Ο Γιώργος Λάνθιµος σε µια από τις χαρακτηριστικές οµιλίες της βραδιάς, µε ιδιαίτερο χιούµορ, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τη Χρυσή Σφαίρα για το «Poor Things» και συνέχισε να µιλά για τον Μπρους Σπρίνγκστιν. «Ηταν ο ήρωάς µου από τότε που ήµουν παιδί. Τέλος πάντων, σπαταλάω τον χρόνο µου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι δούλεψαν στην ταινία, τη Searchlight Pictures, την παραγωγή και που έκανε την ταινία πραγµατικότητα, όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και τον Μπρους Σπρίνγκστιν, που µε έκανε να µεγαλώσω έτσι όπως µεγάλωσα, και την Εµα (σ.σ.: Στόουν) φυσικά, γιατί κέρδισε, είναι η καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε ο Γιώργος Λάνθιµος.

3
3. Ο Cillian Murphy κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα με την ταινία «Oppenheimer»

Σηµειώνεται ότι ο Μπρους Σπρίνγκστιν ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι «Addicted to Romance» από τη ροµαντική κωµωδία «She Came to Me», αλλά έχασε από το «What Was I Made For?» των Billie Eilish και Finneas O’Connell για την ταινία «Barbie». «Γιώργο, δεν ξέρω τι να σου πω που δεν σου το έχω πει ήδη. Θα είµαι για πάντα ευγνώµων που συναντηθήκαµε», είπε η Εµα Στόουν στη βράβευσή της µε Χρυσή Σφαίρα, ενώ χαρακτήρισε το «Poor Things» µια «ροµαντική» ταινία, µε τη διαφορά ότι η ηρωίδα δεν ερωτεύεται ένα άτοµο, αλλά την ίδια τη ζωή, µε τις καλές και τις κακές στιγµές της».

4
4. Ο Γιώργος Σατσίδης μίλησε για τον διπλό θρίαμβο του Λάνθιμου


«O Γιώργος Λάνθιµος ήταν εµφανώς συγκινηµένος στις Χρυσές Σφαίρες»

Tο όνοµά του είναι συνδεδεµένο µε τον λαµπερό κόσµο του Χόλιγουντ. Ο Γιώργος Σατσίδης αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχηµένους δηµοσιογράφους της γενιάς του και έχει καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγµατικότητα και να ζει µια αξιοζήλευτη ζωή στην Καλιφόρνια, όπου κάνει τη δική του εκποµπή, από όπου έχουν περάσει όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ. Ο ίδιος βρέθηκε στις Χρυσές Σφαίρες και µιλά στο «Secret», µεταφέροντας τις στιγµές που είχε µε τον Γιώργο Λάνθιµο στα παρασκήνια. «O Γιώργος Λάνθιµος ήταν εµφανώς συγκινηµένος στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά και πολύ χαρούµενος για τη νίκη της ταινίας “Poor Things”. ∆ιακριτικός και µετρηµένος, απολάµβανε τη µεγάλη του διάκριση µε τη µούσα του, Εµα Στόουν, µιλώντας διαρκώς και κάνοντας αστεία. Είναι το τροµερό παιδί του Χόλιγουντ, η δουλειά του είναι τόσο ξεχωριστή, που θα διακριθεί ακόµα περισσότερο στο µέλλον. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Μου αρέσει, γιατί µιλάει µε το έργο του και όχι µε δηλώσεις, ούτε επιζητά να µας κάνει να νιώσουµε υπερήφανοι», είπε. Ο Ελληνας σκηνοθέτης είχε µιλήσει στον Γιώργο Σατσίδη και την εκποµπή του, «Buzz», που µεταδίδεται από το Λος Αντζελες στην Cosmote TV, για το διαρκές του «φλερτ» µε τα πολυπόθητα βραβεία της Ακαδηµίας, το πέρασµά του ή όχι σε πιο εµπορικές κινηµατογραφικές επιλογές, ενώ αποκάλυψε µε αφοπλιστική ειλικρίνεια τα συν και τα πλην της συναρπαστικής πλέον διεθνούς καριέρας του. «Εκανα συνέντευξη στον Γιώργο Λάνθιµο πολύ πριν έρθουν οι υποψηφιότητες για το “The Favorite”, τον Νοέµβριο του 2018, και του είχα πει ότι θα σαρώσει στα βραβεία της Ακαδηµίας», λέει ο δηµοσιογράφος στο «Secret».

5
5. Η Sarah Snook κέρδισε το βραβείο Καλύτερης γυναίκας ηθοποιού σε τηλεοπτικό σίριαλ

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»