Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα έρχεται τον Ιανουάριο του 2024 στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά.

Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του.

thumbnail_PHOTO_LAZOPOULOS2

Στην παράσταση σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.

«Οι κωμικοί» είναι μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, μια παράσταση «έπος» της προπολεμικής κωμωδίας, με έναν εξαιρετικό 25μελή θίασο και ζωντανή μουσική, που επιμελείται ο Στάθης Παχίδης, με συνοδοιπόρους ταλαντούχους ηθοποιούς και σπουδαίους συντελεστές. Ο Δημήτρης Πιατάς – που συμμετέχει στην παράσταση- υπογράφει τη σκηνοθεσία, ο Μανόλης Παντελιδάκης τα σκηνικά & κοστούμια, ο Δημήτρης Παπάζογλου τη χορογραφία, ενώ τα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης έχουν γυριστεί από τον Νίκο Σούλη.

PHOTO_LAZOPOULOS1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση θα κινηματογραφηθεί για να προβληθεί από την Εταιρεία Παραγωγής Direct Productions & την Εταιρεία Θεάτρου «COMMEDIA» σε συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το κείμενο του έργου «Οι Κωμικοί» θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Μικρός ΄Ηρως» σε μορφή κόμικς, σε σχέδια του Δημήτρη Αγκαράϊ.

thumbnail_____-K______-REHEARSAL-FIRST-24102023-2

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Νεφέλη Ανθοπούλου, Μπέτυ Αποστόλου, Ηρώ Δημητριάδου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Χρύσανθος Καγιάς, Σοφία Καλεμκερίδου, Παναγιώτης Καμμένος, Γιώργος Καύκας, Ελένη Μισχοπούλου, Νίκος Νικολάου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Πιατά, Δημήτρης Πιατάς, Σπύρος Σιδέρης, Πάνος Σκουρολιάκος, Πολυξένη Σπυροπούλου, Χρίστος Στυλιανού, Δημήτρης Τσιλινίκος, Άννη Τσολακίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Χρήστος Γκουγκούμας (πιάνο- συνθεσάιζερ), Βαγγέλης Καλαμαράς (τύμπανα- κρουστά), Μελίνα Παπαδοπούλου (βιολί)


Πληροφορίες
Μονή Λαζαριστών- Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη)
Πρεμιέρα: Κυριακή 28|01/2024
Προπώληση: ntng.gr |more.com | 11876 |
Πληροφορίες- κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ