Tο Σάββατο 13 Ιανουαρίου στον χώρο «Μύρτιλο» στους Αμπελοκήπους, όπου εργάζονται άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες, θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή με τίτλο «Εκ Βακχείας Μονογένεση» της Ελληνίδας ποιήτριας Σοφίας Δευτερίγου, που κυκλοφορεί σε πρωτότυπη έκδοση σε Ελλάδα και Κύπρο και σε Braille έκδοση, με ελεύθερη αγορά, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία με προσβασιμότητα.

Είναι η πρώτη ποιητική συλλογή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με προσβασιμότητα στη νοηματική γλώσσα, στη γραφή Braille και σε ειδική Postcard Video Brochure με ποίηση του βιβλίου, στα αγγλικά και στα διεθνή νοήματα.

30571424_164913321002150_5232196341865644032_n

Ύστερα από πρωτοβουλία της συγγραφέως και σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και τη διαπιστευμένη εταιρεία Ελλήνων διερμηνέων Hands Up, έγινε προσβάσιμο επιλεγμένο μέρος του βιβλίου, ανοίγοντας αποκλειστικά κύκλους έκδοσης σε σύστημα αφής Braille και στη νοηματική γλώσσα με δωρεάν και καθολική πρόσβαση.

Η Braille έκδοση μοιράστηκε σε όλους τους φορείς τυφλότητας και η ποίηση στη νοηματική βρίσκεται σε ειδική λίστα ποιημάτων στο κανάλι Εκ Βακχείας Μονογένεση - YouTube.

H πλατφόρμα starthands.com είναι η επίσημη ιστοσελίδα της ποιητικής συλλογής, προσβάσιμη και προσαρμοσμένη σε όλες τις συσκευές, η οποία δημιουργήθηκε για την πλήρη ενημέρωση του κοινού και αναγνωστικού κοινού και μεταφέρει τον χρήστη στον μαγικό κόσμο της ποίησης της Εκ Βακχείας Μονογένεση - Προσβάσιμη ποιητική συλλογή (starthands.com)

Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και στο πάνελ θα μιλήσουν: Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Πασχαλία Τραυλού, Τζουλιάνα Μπούσι, Γιώργος Στάθης, Ηλίας Γεωργαράς.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσημοι φορείς.

Για πρώτη φορά θα γίνει παρουσίαση και απαγγελία ποιημάτων από πρωτότυπη και Braille έκδοση σε παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, από τη συγγραφέα, την Τζουλιάνα Μπούσι και καλλιτέχνες, ηθοποιούς.

Μουσικά θα πλαισιώνει η ερμηνεύτρια Λίνα Ροδοπούλου, σε συνοδεία άρπας και πιάνου. Θα ακολουθήσει μίνι δεξίωση.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά σε μορφή HD, στο κανάλι youtube και στη σελίδα Facebook.

Η σκηνοθεσία είναι του Ίωνα Κεχαγιόγλου.

Οι προσκλήσεις έχουν τυπωθεί σε Braille και σε ειδικό Qr Code με διερμηνεία στη νοηματική.

ΜΥΡΤΙΛΟ ΚΑΦΕ: Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 7.00 μμ