Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει φέτος ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων σε γειτονιές της πόλης με τίτλο: ‘’Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές’’.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, το πρόγραμμα για αύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, είναι το ακόλουθο:

Χριστουγεννιάτικες Δράσεις ΚΟ.Δ.Ε.Π.

 «Γεύματα Αγάπης»

30, 31 Δεκεμβρίου 2023 και 01 Ιανουαρίου 2024

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά ΚΟ.Δ.Ε.Π. για ακόμη μία φορά στηρίζει τους άστεγους διανέμοντας τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γεύματα στους διαμένοντες στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων «Ανακούφιση».

(Διανομή κουπονιών στις ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για ελεύθερη είσοδο στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Πλατείας Κοραή).

Διοργάνωση: Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.)

Αγιος Βασίλης έρχεται!

Σάββατο 30.12, Κυριακή 31.12

Πλατεία Κοραή, Χωριό των Ξωτικών

Ο Άγιος Βασίλης και οι πολύτιμοι βοηθοί του, τα σκανταλιάρικα ξωτικά, σας περιμένουν να φωτογραφηθείτε και να γράψετε μαζί το γράμμα σας με όλες τις ευχές και τα δώρα που θέλετε να σας φέρει ο νέος χρόνος! Ποια είναι η πιο μεγάλη σας επιθυμία για αυτή τη χρονιά που καταφθάνει; Δώρα, ταξίδια, αγκαλιές, αγάπη, δύναμη, χαρά, υπομονή, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα που είναι μακριά, και όοοοοοοοοοοο,τι άλλο επιθυμείτε μπορείτε να το μοιραστείτε με τον Άγιο Βασίλη και να το ευχηθείτε δυνατά! Σοκοφρέτες και Όνειρα θα ξεπηδήσουν από τον μαγικό του σάκο.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Η μεγάλη Τσίρκο-Διαδραστική παράσταση

Σάββατο 30.12.2023, 12:00-15:00

Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Μια τσίρκο διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια!

Ο Νταν το Ξωτικό, έρχεται να διασκεδάσει και να καταπλήξει μικρούς και μεγάλους με τις μοναδικές του ικανότητες. Ζογκλερικά, κορύνες, μπάλες, κρίκους, διπλά κοντάρια, σημαίες, dragon stuff και την μαγική κρυστάλλινη σφαίρα σε ένα μοναδικό θέαμα.

Ο Christian παρουσιάζει το Bubble Zone, ένα ξέφρενο πάρτι με σαπουνόφουσκες, το οποίο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους θεατές! Ένα από τα πιο διασκεδαστικά και ιδιαίτερα shows, με μικρές, μεγάλες, τεράστιες, γιγάντιες σαπουνόφουσκες που γεμίζουν τον χώρο σκορπίζοντας γέλιο και χαρά, με ένα συναρπαστικό φινάλε που δεν έχετε ξαναδεί!

Ακολουθεί ο μάγος Dio ένας από τους πιο καταξιωμένους μάγους της Ελλάδας σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με μαγικά κόλπα και παιδοψυχαγωγικά παιχνίδια! Αμέσως μετά ο Antonis στο πιο φαντασμαγορικό fire show με πολλαπλά φλεγόμενα αντικείμενα σε δυναμικές χορογραφίες δημιουργώντας μια μοναδική παράσταση που θα μείνει αξέχαστη...

Ο θρυλικός Christian, ένας πολυ-καλλιτέχνης με μακρά πορεία 25 ετών στον χώρο των ταχυδακτυλουργικών shows, παρουσιάζει το Group Therapy, ένα μοναδικό θέαμα ζογκλερικών. Περίτεχνα ζογκλερικά, φωτιές, χούλα χουπ, μαγικά κόλπα κι όλα αυτά με βασικό πρωταγωνιστή το κοινό.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια της παράστασης, θα γίνουν βοηθοί των ξωτικών θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν στην πιο ΜΕΓΑΛΗ διασκεδαστική ΤΣΙΡΚΟ-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Γιορτές στις γειτονιές

Χριστούγεννα για τα παιδιά στις γειτονιές της πόλης!

Με πλούσιο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, παιδικές χαρές και πάρκα στις γειτονιές της πόλης μας ντύνονται Χριστουγεννιάτικα και περιμένουν τα μικρά παιδιά να διασκεδάσουν!

Μάγοι, ξωτικά, θέατρο σκιών, bubble Show, kidspace, skateboard, Cartoon, Face painting, μουσική διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

* ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

30/12/2023 11:00-13:00

* ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΛΑΤΑΚΙ, Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

30/12/2023 13:00-15:00

* ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΗΓΑΔΑ, Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

31/12/2023 11:30-14:00

Διοργάνωση: ΚΑΝΑΛΙ 1 - Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Το χριστουγεννιάτικο τρένο της χαράς

Κυριακή 31.12.2023_12:30 - 15:30

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά δρομολογεί το Χριστουγεννιάτικο τρένο της χαράς, όπου μια παρέα ξωτικών συνοδεύει τους επιβάτες σε μια αλλιώτικη, απολαυστική διαδρομή στο κέντρο της πόλης.

Το τρένο της χαράς θα περάσει από τις γειτονιές του Πειραιά για να «σκορπίσει» το πνεύμα των Χριστουγέννων και σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε σε μια όμορφη, γιορτινή διαδρομή! Μέσα στο τρενάκι σας υποδέχεται μια τρελή-τρελή παρέα ξωτικών! Η επιβίβαση και η αποβίβαση του κόσμου επιτρέπεται σε όποια στάση επιθυμεί!

Η διαδρομή είναι η εξής:

Γρηγορίου Λαμπράκη – Στάση Πασαλιμάνι, Βασιλέως Γεωργίου – Στάση Δημοτικό Θέατρο, Ηρώων Πολυτεχνείου – Στάση Τερψιθέα, 2ας Μεραρχίας - Πασαλιμάνι.

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus.

Χριστουγεννιάτικοι μουσικοί περίπατοι από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά:

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά εναρμονίζεται με το γιορτινό κλίμα των ημερών και πλημμυρίζει τις γειτονιές της πόλης με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές!

30.12.2023 Εμπορικό Κέντρο 11:00, Πάρκο Γεννηματά 11:30, Πλατεία Δωδεκανήσου 12:00

31.12.2023 Εμπορικό Κέντρο 11:00, Πλατεία Νεράιδας 11:30, Ειρήνης και Σμολένσκυ Νέο Φάληρο 12:30