Ένα υπέροχο ταξίδι στις διασημότερες όπερες του κόσμου κάνει ο «Καραγκιόζης» του Ηλία Καρελλά κάθε Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ταξιδεύοντας τα παιδιά σε υπέροχα ακούσματα της Ανατολής αλλά και της Δύσης.

Η νέα παραγωγή με τίτλο «Σκιές στο πεντάγραμμο», που θα παρουσιάζεται έως τον Απρίλιο 2024 στην παιδική Σκηνή Β του Μεγάρου έρχεται μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία του «Ήχου των σκιών» του θιάσου Ηλία Καρελλά και προτείνει σε μικρούς και μεγάλους ένα εξαίσιο πάντρεμα πέντε θεματικών. Της όπερα, της κλασικής και της παραδοσιακής μουσικής, του ελληνικού Καραγκιόζη και του σύγχρονου θεάτρου σκιών.

Πρόκειται για μια άριστα καλοκουρδισμένη μουσικά και θεατρικά παράσταση με ωραίο ρυθμό και πολλά αστεία. Ο μάγος Καρελλάς καταφέρνει να χωρέσει στην ίδια σκηνή το μπαρόκ, το ρεμπέτικο, γνωστές άριες, ωραίους αμανέδες, έργα γνωστών κλασικών συνθετών, αλλά και γνωστά, παραδοσιακά τραγούδια που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, χωρίς κανείς να ξέρει τον δημιουργό τους.

Με ζωντανή μουσική επί σκηνής από το μοναδικό σαντούρι της Αρετής Κετιμέ, το ακορντεόν της Χαράς Τσαλπαρά, την κιθάρα της Θεοδώρας Αθανασίου και την φωνή της σοπράνο Αγγελικής-Ζωής Καραγκούνη η παράσταση γίνεται τρισδιάστατη αγκαλιάζοντας το κοινό που συμμετέχει ενεργά.

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς μαζί με τον έτερο σκιοπαίκτη Νικόλα Τζιβελέκη πίσω από το μπερντέ πλάθουν μια ιστορία με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη και τη θεά Μουσική, η οποία προσφέρει όλα της τα όπλα προκειμένου ο Κακός Μαέστρος να νιώσει αγάπη για την νεαρή κυρία Βήτα και να μην την μεταμορφώσει σε ελάφι. Η εξιστόρηση των όπλων της μουσικής όπως ο ρυθμός, η μπαγκέτα και το καπέλο του μαέστρου, το μουσικό κουτί και ο μετρονόμος μαθαίνει στα παιδιά με έξυπνο τρόπο τα σύμβολα της μουσικής, που κερδίζει το κακό.

Μοναδικές στιγμές της παράστασης είναι οι υπέροχες μελωδίες από πασίγνωστες όπερες όπως ένα μέρος από τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, η CASTA DIVA από τη Νόρμα του Μπελίνι και απόσπασμα από την Κάρμεν του Μπιζέ που ερμηνεύει εξαιρετικά η Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια που πλέκουν με τις ζεστές φωνές τους η Αρετή Κετιμέ, η Χαρά Τσαλπαρά και η Θεοδώρα Αθανασίου.

Karelas-team-2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνεία θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Τραγούδι, σαντούρι: Αρετή Κετιμέ
Λυρικό τραγούδι, σαξόφωνο: Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη

Συμμετέχουν
Χαρά Τσαλπαρά ακορντεόν, φωνή
Θεοδώρα Αθανασίου κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή
Νικόλας Τζιβελέκης σκιοπαίκτης

Συμπαραγωγή
Θίασος Ηλία Καρελλά
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: € 10

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα – Παρασκευή / 10:30
Κρατήσεις για σχολεία: 210 7777104, 2107777124