Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Θέατρο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας στις 11 Νοεμβρίου στη διάρκεια του International Theatre Conference (9-12/11) ανεδείχθη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του European Theatre Convention (Ευρωπαϊκό Συνέδριο Θεάτρου).

Τη σκυτάλη στην προεδρία πήρε η Claudia Belchior, η Καλλιτεχνική Σύμβουλος του Centro Cultural de Belém της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, ενώ η υπεύθυνη Δραματολογίου, Αρχείου, Βιβλιοθήκης και Διεθνών συνεργασιών του δικού μας Εθνικού Θεάτρου, Δρ. Ειρήνη Μουντράκη, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

398625832_936681304480182_1137705851542659365_n

Τι είναι το European Theatre Convention

Το ETC που ιδρύθηκε το 1988 είναι το μεγαλύτερο δίκτυο θεατρικών οργανισμών στην Ευρώπη. Μετρώντας περισσότερα από 64 μέλη από 31 χώρες, αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα της θεατρικής κοινότητας εντός ευρωπαϊκών συνόρων και προωθεί το ευρωπαϊκό θέατρο ως μια ζωτικής σημασίας πλατφόρμα διαλόγου, δημοκρατίας και επικοινωνίας, προάγοντας παράλληλα, μια συμπεριληπτική αντίληψη του θεάτρου που φέρνει την κοινωνική, γλωσσική και πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης σε επαφή με κοινότητες εντός κι εκτός της ηπείρου.

Το Εθνικό Θέατρο έγινε μέλος του ETC την άνοιξη του 2022.

Εκτελεστική Διευθύντρια του ETC είναι η Heidi Wiley.


MOYNTRAKH

Ποια είναι η Ειρήνη Μουντράκη

Η Δρ. Ειρήνη Μουντράκη είναι προϊσταμένη Δραματολογίου, Αρχείου, Βιβλιοθήκης και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα θεατρικών σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Σχολή Θεατρικών Σπουδών) και σπούδασε Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία.

Εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο από το 1999 ως ειδική καλλιτεχνική συνεργάτις και είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πελοποννήσου. Διδάσκει Ιστορία Θεάτρου και Δραματουργική σε Δραματικές Σχολές. Δίδαξε Θέατρο στο Στρατό (ΣΑΝ) για πέντε χρόνια και έχει σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις με τους μαθητές της.

Είναι η ιδρύτρια και επικεφαλής του Greek Play Project, μιας δυναμικής πλατφόρμας στα ελληνικά και αγγλικά για την προώθηση και μελέτη του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Διαβάστε για το ETC και δείτε τα μέλη του Δ.Σ. εδώ: https://www.europeantheatre.eu/page/about/etc-board