Το θέατρο «Εμπρός», έναν εμβληματικό χώρο πολιτισμού που βρίσκεται στη συνοικία του Ψυρρή, αποκτά ο Δήμος Αθηναίων κατόπιν σχετικής σύμβασης που υπογράφηκε με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μετά από προσπάθειες που διήρκησαν αρκετούς μήνες. Πλέον, ο Δήμος Αθηναίων στόχο έχει να αναλάβει την αποκατάσταση και ανάδειξη του ακινήτου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως "Είναι το πρώτο βήμα για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και ασφαλές θέατρο "Εμπρός".

Η ιστορία του θεάτρου Εμπρός

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη.

Το θέατρο «Εμπρός» αποτελεί έναν από τους πολλούς κρίκους στην αλυσίδα των παρεμβάσεων της σημερινής δημοτικής αρχής, που εμπλούτισαν την Αθήνα με νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους, εμβληματικά τοπόσημα και ιστορικά κτίρια που συνδέονται με την ιστορία της πόλης.

ebros_PHOTO_1

Την τελευταία τετραετία, στον Δήμο Αθηναίων περιήλθαν ακίνητα όπως το ιστορικό «Αναπαυτήριο» του Πικιώνη στον Λόφο του Φιλοπάππου, το θέατρο του λόφου Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Ζάππειο, το πρώην εργοστάσιο Βότρυς στα Σεπόλια.