Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, η μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη επιστρέφει για
δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 4 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια θεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένη από το ομώνυμο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων του Ντάνιελ Ντεφόε που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας.

Η διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη.

Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρα, μπάσο και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

thumbnail_rovinsonas_krousos_0603-_Patroklos_Skafidas

Ο Ροβινσώνας Κρούσος

Ο Ροβινσώνας αγαπάει τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο ταξίδι ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, θα αποκτήσει στη συνέχεια συντροφιά τον πιστό Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Οι περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά ο Ροβινσώνας καταφέρνει να επιβιώσει σε αυτό τον άγνωστο εξωτικό τόπο και να αντιμετωπίσει άγριους κανίβαλους και τρομερούς κουρσάρους διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.

Το έργο είναι ένας «οδηγός επιβίωσης» για όλους, με ιδιαίτερες παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς μας θεατές:

thumbnail_rovinsonas_krousos_0575-_Patroklos_Skafidas

Σε αυτή την εξωτική περιπέτεια προβάλλονται με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό η αρμονική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η υπομονή, η πειθαρχία και η εργατικότητα, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, η πίστη, η ελπίδα, αλλά και η συνεργασία και η συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις, και πάνω απ’ όλα η δύναμη της φιλίας.

H παράσταση παρουσιάζεται στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σε θεατρική σκηνή που έχουν λατρέψει τα παιδιά, η οποία ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία και τη χρήση σκηνικών μέσων τελευταίας τεχνολογίας.

thumbnail_rovinsonas_krousos_0324-_Patroklos_Skafidas

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί | Νικόλας Αλεξίου, Έλενα Βακάλη, Φάνος Θεοφάνους, Βασίλης Παναγιωτίδης, Χάρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Μαρία Ελένη Λιακοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς
Και οι μουσικοί (επί σκηνής) | Απόστολος Καλτσάς, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από 4 Νοεμβρίου

Σχολικές παραστάσεις
Τρίτη–Παρασκευή | 10.00 π.μ.

Παραστάσεις για το κοινό

Σάββατο | 15.00
Κυριακή | 11.30 π.μ. και 15.00

Τιμή εισιτηρίου | 12 € (γενική είσοδος)
Ηλικία | άνω των 5 ετών