Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Franco Zeffirelli, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Imago και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σας προσκαλεί σε μια έκθεση αφιερωμένη στον εορτασμό του πολυετούς έργου του καλλιτέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων ενδιαφερόντων του σκηνοθέτη: από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 18 έως τις 31 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Ιδρύματος (https://mcf.gr/el/).

Στόχος της έκθεσης είναι να τιμήσει τις καλλιτεχνικές προθέσεις του Zeffirelli, οι οποίες εκτείνονταν και υλοποιήθηκαν στον κινηματογράφο και στο θέατρο της όπερας, καταλαμβάνοντας κατά καιρούς διαφορετικούς και συχνά συμπληρωματικούς ρόλους, καθιστώντας τον άνθρωπο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας με την ευρύτερη δυνατή έννοια.

zeffirelli_banner

Ο Franco Zeffirelli υπήρξε στην πραγματικότητα σκηνογράφος, ενδυματολόγος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πολλά άλλα, και συχνά κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας μέσω των διεθνών παραγωγών του.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, στις 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία "Callas Forever" (2002, 108′) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη. (Κράτηση θέσεων στο https://www.ticketservices.gr/event/callas-forever/?lang=el)