Ο Κύκλος του Τσαρούχη, η ομαδική έκθεση φοιτητών/τριών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) που φιλοξενείται στον χώρο του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη από τις 22 Ιουνίου θα κλείσει ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. 

Στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο που έζησε και εργάστηκε ο καλλιτέχνης. Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο και με τη χρήση ποικίλων υλικών, ζωγραφικής, παιχνίδια ρόλων, θα προσεγγίσουν τον «διάλογο» των νέων καλλιτεχνών της ΑΣΚΤ με το έργο του Γιάννη Τσαρούχη.

Στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες και να ξεναγηθεί στα έργα τους. Την ολοκλήρωση της καρποφόρας πρωτοβουλίας θα «σφραγίσουν» η πρόεδρος του Ιδρύματος, Νίκη Γρυπάρη, ο Νίκος Ναυρίδης, καθηγητής της ΑΣΚΤ και ο Κώστας Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ και επιστημονικός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης.

Η έκθεση για τον Γιάννη Τσαρούχη

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια πλούσια παραγωγή έργων και μια πληθώρα εικαστικών μέσων: ζωγραφικοί πίνακες, φωτογραφίες, videos, installations και άλλες καλλιτεχνικές κατασκευές. Στο σύνολό τους, αντλούν δημιουργικές αφορμές τόσο από τα έργα του Γιάννη Τσαρούχη όσο και από τον ίδιο τον χώρο, όπως επίσης και από τα αντικείμενα που βρίσκονται σε αυτόν.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας μακροπρόθεσμης και στενής συνεργασίας με το Ίδρυμα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, μετά από ανοιχτό κάλεσμα σε φοιτητές και αποφοίτους των δύο τμημάτων της ΑΣΚΤ, του
Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (ΤΕΤ) και του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΘΙΣΤΕ), με πρωτοβουλία του Γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ.

Οι καλλιτέχνες

Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

Βάρσου Λία, Βασιλάκης Αντώνης, Βιτολιάνος Βασίλης, Γεωργακόπουλος Νίκος, Γεωργίτση Αναστασία, Δαμουλή – Πλαΐνη Σοφία, Καραδήμα Ελίνα, Κοβάτσεβα Μαργαρίτα, Κούκουλη Ακριβή, Λαδένης Ορέστης, Μανταδάκης Δημήτρης, Μαρκουλή Μαρίνα, Μπαλαγιάννης Χρήστος, Μπαρή Αλεξάνδρα, Μποβολής Μάριος, Μπουρίτσα Δήμητρα, Παπαλού Σάββας, Παπαντώνης Κώστας, Παυλίδου Ντέπη, Παλαιολόγος Νίκος, Σπυράκη Άννα, Στράγκας Πέτρος, Τριβιζά Ζαφειρία, Τσουκαλά Αγγελική, Φακίνου Ανδριάνα, Φραγκαθούλα Ναταλία, Χιλέτη Εύα.

Η δράση για γονείς και παιδιά θα παραγματοποιηθεί από τις:

Γεωργίτση Αναστασία, Δαμουλή – Πλαΐνη Σοφία, Κούκουλη Ακριβή, Φακίνου Ανδριάνα, Φραγκαθούλα Ναταλία, Χιλέτη Εύα, Τζούτη Βάσω, Ματίνα Τσιγκάκου

Επιμέλεια: Ναυρίδης Νίκος, Χριστόπουλος Κώστας
Θεωρητική υποστήριξη: Ματίνα Τσιγκάκου

Πληροφορίες
Δράση για γονείς και παιδιά : Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023, 17:00 – 19:00 (απαραίτητη κράτηση θέσεων)
Finissage party: Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 2023, 19:30 – 23:00
Ίδρυμα Τσαρούχη: Πλουτάρχου 28, 151 22 Μαρούσι
Τηλ. 210 80 62 636