Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το Ηρώδειο την Κυριακή το βράδυ. Κοινό συνέρρευσε στην συμφωνική συναυλία που έγινε sold out, ενώ πλήθος ξένων και Ελλήνων που δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο, στάθηκαν ευλαβικά έξω από το Ωδείο, στο πλακόστρωτο, για να ακούσουν την συναυλία με τα θεία  έργα.

Με  τίτλο «Η Μουσική που αγγίζει το Τραγικό και το Θείο», η Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας, παρουσίασε τα μεγάλα αριστουργήματά του  Mozart, Requiem και Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, με σολίστ την Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και με περισσότερους από 200 συντελεστές επί σκηνής.

Μεγάλη η συγκίνηση του κοινού κατά την έναρξη της συναυλίας, που αφιερώθηκε στον  μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζοντας έργο σε ποίηση και μουσική του ιδίου «Το τραγούδι της Γης», από την Παιδική Χορωδία Δήμου Βάρης Βούλας, Βουλιαγμένης.

Τα παιδιά εμφανίστηκαν κατανυκτικά στην σκηνή, ντυμένα στα λευκά κρατώντας κεριά και τραγούδησαν «…στερνή φορά ας ακουστεί μες την σιωπή το τραγούδι της Γης…πριν τελικά τυλιχτώ στο χάος…».

Το κοινό ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε έντονα συναισθηματικά, από την αρχή της βραδιάς.

Η πρωτοβουλία - επιλογή αυτή, ήταν της παραγωγού Ελισάβετ Παπαγεωργίου, διότι o Μίκης Θεοδωράκης βραβεύτηκε από το Mozarteum Salzburg για το μουσικό του έργο. H απονομή αυτή αποτέλεσε και το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η Τατιάνα Παπαγεωργίου για να ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Mozart, την οποία αποθέωσε το κοινό κατά την είσοδο της.

Με μεγάλη ακρίβεια, ακροβατικές ταχύτητες αλλά και με βαθιά εκφραστικότητα, η Τατιάνα Παπαγεωργίου, ερμήνευσε το εμβληματικό Κοντσέρτο του Mozart και κατόρθωσε με τον λαμπερό της ήχο να διαπεράσει το κοινό μέχρι τα πάνω διαζώματα συγκινώντας χιλιάδες θεατές.

Η Ελληνίδα πιανίστας που διαγραφεί λαμπρή καριέρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφήνει το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα τόσο για τις ερμηνείες της, όσο και για τις σπουδαίες συνεργασίες της με διεθνείς ορχήστρες.

Ακολούθησε το εμβληματικό Requiem σε Ρε ελάσσονα, K. 626, έργο του Wolfgang Amadeus Mozart, το οποίο ερμήνευσε η κορυφαία Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας, με τους εξαίρετους σολίστ τη διεθνούς φήμης, την σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, την μεσόφωνο Νεφέλη Κωτσέλη, τον τενόρο Ιωάννη Καλύβα και τον βαθύφωνο Πέτρο Μαγουλά υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Patrick Fournillier.

Οι Χορωδίες της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, ήταν άρτια δεμένες, απέδωσαν με ακρίβεια και εσωτερική δύναμη τις ερμηνευτικές κατευθύνσεις του μαέστρου Furnillier ακόμα και στα πιο απαιτητικά τέμπη. Ερμήνευσαν με την απαιτούμενη δραματικότητα και με πληθώρα δυναμικών εναλλαγών το αριστουργηματικό έργο του Μότσαρτ.

Ο Γάλλος μαέστρος, Διευθυντής της Όπερας της Βαρσοβίας, έδειξε για άλλη μια φορά την βαθιά γνώση του έργου και την ύψιστη δεξιοτεχνία του οδηγώντας  με ακρίβεια ένα τεράστιο σώμα μουσικών χορωδών και σολίστ σε μια εμπνευσμένη και συναρπαστική εκτέλεση. Το κοινό κατενθουσιασμένο χειροκροτούσε συνεχόμενα.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, o Zenggang Yu, Εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., και ο Παναγιώτης Τσώνης DCEO Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος συνδιοργάνωσε την βραδιά όπως και ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος είχε την πρωτοβουλία μέσα από σειρά πρωτοποριακών μουσικών εργαστηρίων να συσταθεί χορωδιακή ομάδα παιδιών και νέων, η οποία συγκίνησε τους πάντες και καταχειροκροτήθηκε.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Σκρέκης (Πρόεδρος της GS Travel), (Πρόεδρος Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών
Πρόεδρος του Ελληνικινεζικού Επιμελητηρίου), Πέτρος Πλέσσας (Πρόεδρος της “Plessas Bros S.A.), η γνωστή οικογένεια Χατζηγάκη, η οποία  συνεργάστηκε μέσω του Πολιτιστικού Ιδρύματος Χατζηγάκη, ο Γιώργος Φουφόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος της Επιθεώρησης Φουφόπουλος  Εθνική Ασφαλιστική), κα Μαριγώ Πατίτσα Λαιμού και η κα Αγγελική Μιχαλολιάκου.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Πέτρος Πλέσσας (Πρόεδρος της Plessas Bros S.A.)

irodio__19_
irodio__20_
irodio__18_
irodio__17_
irodio__16_
irodio__15_
irodio__14_
irodio__13_
irodio__12_
irodio__11_
irodio__10_
irodio__9_
irodio__8_
irodio__7_
irodio__6_
irodio__5_
irodio__4_
irodio__3_
irodio__2_
___
Παναγιώτης Τσώνης (DCEO Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος), Ελισάβετ Παπαγεωργίου, Zenggang Yu (Εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.)