Το έργο ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους και η ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Παράλληλα διαψεύστηκαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταφορά αρχαίων αντικειμένων από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά στο Ελληνικό.

Η μελέτη για την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται να εισαχθεί προς γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά στη στήριξη των πολιτιστικών δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου από το Υπουργείο Πολιτισμού, συμφωνήθηκε η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης για άλλα τρία χρόνια.

Σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν μεταφοράς αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο του Πειραιά σε άλλα μουσεία της χώρας, η Υπουργός Πολιτισμού κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

Η συγκεκριμένη μεταφορά αφορά στα αρχαία αντικείμενα που φυλάσσονται στην υπάρχουσα αποθήκη του Ελληνικού σε νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε «Συναντήθηκα χθες με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία συζητήσαμε για την ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους και για την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ενημέρωσα την Υπουργό για τις μεγάλες ανάγκες και τις δυσκολίες λειτουργίας του Θεάτρου μας και της επεσήμανα ότι ως Δημοτική Αρχή, θα αναζητήσουμε κάθε νέα πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου το Δημοτικό Θέατρο να ισχυροποιηθεί οικονομικά, να αναπτυχθεί περαιτέρω και να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά να αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης, αλλά και της χώρας. Σχετικά με την εμβληματική ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους συζητήσαμε για την μελέτη που κατατέθηκε καθώς και για επιμέρους τμήματα αυτής και ενημέρωσα ότι θα παρευρεθώ στη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. κατά τη συζήτηση για την έγκρισή της, ώστε να τοποθετηθώ παρουσία των μελών του Κ.Α.Σ.