Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην υποστήριξη της μουσικής δημιουργίας και των δημιουργών. Σε ειδική επετειακή εκδήλωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΜ και η Γενική Διευθύντρια κ. Λούκα Κατσέλη, παρουσίασαν το όραμα και τις μελλοντικές προοπτικές της Ένωσης, καθώς και στοιχεία από τη μέχρι τώρα δυναμική πορεία της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ κ. Χρήστος Νικολόπουλος, η Αντιπρόεδρος κα Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γραμματέας κ. Παρασκευάς Καρασούλος, ο Ταμίας κος Θάνος Φουργιώτης και τα μέλη του ΔΣ Φίλιππος Γράψας, Κώστας Καλδάρας, η Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου κα Φωτεινή Λαμπρίδη καθώς και τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελένη Γιαννατσούλια και Μαίρη Φασουλάκη.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΜ κος Χρήστος Νικολόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η επέτειος για την ΕΔΕΜ, την ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια και την εμπιστοσύνη του ΔΣ προς τους ανθρώπους της, που είναι η κινητήριος δύναμή της.

Η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ, κα Λούκα Κατσέλη επεσήμανε στην παρουσίαση της ότι η ΕΔΕΜ έχει ως όραμα να λειτουργεί ως ένας έγκυρος οργανισμός διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, για την υποστήριξη της δημιουργίας και των δημιουργών μουσικών έργων.

Με τη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των μελών της και τη δίκαιη αμοιβή για τις χρήσεις των έργων τους, η ΕΔΕΜ λειτουργεί ως φορέας προστασίας, ανάπτυξης και ανάδειξης της μουσικής. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η ΕΔΕΜ συνεχίζει να επεκτείνεται δυναμικά εκπροσωπώντας πάνω από 3.500 δικαιούχους, ενώ από την αρχή της λειτουργίας της τον Ιούνιο 2020 έως σήμερα, η ΕΔΕΜ έχει διανείμει 21 εκατ. ευρώ μικτά και 15 εκατ. ευρώ καθαρά δικαιώματα στα μέλη της, επιτυγχάνοντας κάθε νέα διανομή να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.