Δέκα χρόνια συνάντησης, συνεργασίας, πολιτιστικής δράσης και δημιουργίας συμπληρώνουν φέτος οι αγαπημένες Γιορτές Ρόκκας, το ετήσιο αυγουστιάτικο ραντεβού που εξελίχθηκε σε μια πλούσια «χειροποίητη» φιέστα στην ορεινή ενδοχώρα των Χανίων.

Φέτος οι Γιορτές Ρόκκας θα πραγματοποιηθούν από τις 13 μέχρι τις 31 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκας και στις αυλές των σπιτιών των χωριών Ρόκκα και Κερά Κισσάμου.

Στην εναρκτήρια συναυλία θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα από τη Μαρίνα Σάττι (13/8), βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές, περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις, για να ακολουθήσει το διήμερο χοροθεατρικό δρώμενο «Κερά Μια Σκηνή» (19-20/8) – φέτος πιο σύγχρονο από ποτέ, και πολλές παράλληλες δράσεις και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες: φωτογραφίας, λιθοξοΐας, κρουστών, breakdance, εικαστικών και προφορικής ιστορίας.

Οι Γιορτές Ρόκκας θα κορυφωθούν στις 31 Αυγούστου με μια μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής και τραγουδιού υπό το φως της αυγουστιάτικης – μπλε – πανσελήνου.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΡΟΚΚΑΣ 2023

Η Μαρίνα Σάττι στην πλατεία της Ρόκκας – 13 Αυγούστου
Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής με τα νέα της τραγούδια «Πάλι», «Πόνος Κρυφός», «Σπίρτο και Βενζίνη», αλλά και μετά τις χειμερινές εμφανίσεις της που ξεσήκωσαν το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Μαρίνα Σάττι έρχεται στις Γιορτές Ρόκκας για να μας χαρίσει μια εκρηκτική βραδιά. Στη συναυλία της 13ης Αυγούστου θα την πλαισιώσει μια εξαιρετική μπάντα, σε μια σύγχρονη μουσική γιορτή με πολυφωνικές αλχημείες, απροσδόκητες ενορχηστρώσεις και τη μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική της.

> Εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση) 15 ευρώ (ταμείο)

«Κερά Μια Σκηνή» - 19 και 20 Αυγούστου

Για τέταρτη χρονιά ολόκληρο το χωριό της Κεράς θα μετατραπεί σε μια τεράστια σκηνή με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Φέτος οι καλεσμένοι καλλιτέχνες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μέτης Παναγιωτοπούλου, θα δουλέψουν με την έννοια του παραμυθιού, θα εξερευνήσουν θρύλους από την τοπική αλλά και διεθνή παράδοση και θα γεμίσουν το χωριό της Κεράς με μυθικά και εξωτικά πλάσματα, μαγεία και όνειρα – όλα μέσα από το πρίσμα της κίνησης, του χορού και του σωματικού θεάτρου.

Ο θεατής θα ανηφορίσει για ακόμη μια χρονιά τα στενά της Κεράς με το χάρτη του στο χέρι, ανακαλύπτοντας τα δρώμενα χορού στις αυλές και τις γωνιές. Θα συναντήσει εκεί διαφορετικά είδη χορού, έχοντας την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με όλα: μπαλέτο, σύγχρονο χορό, jazz χορό, breakdance, χοροθέατρο, με καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα τον προσκαλούν να ακολουθήσει τα βήματά τους. Θεατής αλλά και χορευτής ο επισκέπτης στην Κερά.

Γι’αυτό, φέτος οι Γιορτές Ρόκκας θα κορυφώσουν τις δράσεις του «Κερά Μια Σκηνή» με έναν μεγάλο, κυκλωτικό χορό που θα αγκαλιάσει όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές, γιορτάζοντας όλοι μαζί και εκφράζοντας με τη σειρά μας την ευγνωμοσύνη μας για όσα έχουμε με δυσκολία καταφέρει τα τελευταία δέκα χρόνια.

> Εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση) 15 ευρώ (ταμείο)

Πανσέληνος με κλασική μουσική στον Αρχαιολογικό Χώρο Ρόκκας – 31 Αυγούστου

Το πρόγραμμα της πιο ατμοσφαιρικής συναυλίας της αυγουστιάτικης φεγγαράδας περιλαμβάνει την παρουσίαση των «Τεσσάρων Εποχών» του Βιβάλντι από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου, Μίλτου Λογιάδη, και σολίστ την ταλαντούχα Σαμιώτισα βιολονίστα, Ευαγγελία Κουτσοδήμου. Στο basso continuo η Θεοδοσία Μιτζή και στο τσέμπαλο ο Νίκος Κοκκίνης.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, η καντάτα «Κάρμινα Μπουράνα» του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ. 
> Είσοδος ελεύθερη

> Το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών Γιορτών Ρόκκας, όπως και η προπώληση θα ανακοινωθούν σύντομα στο www.giortesrokkas.gr