Ένα σπουδαίο μουσικό αφιέρωμα στον μοναδικό Δάκη, μια παραγωγή του Μάκη Δελαπόρτα ειδικά για το Φεστιβάλ της Γλυφάδας, συγκίνησε, ενθουσίασε και απογείωσε το κοινό στο παραλιακό θέατρο της 3ης Μαρίνας. Επί δύο και πλέον ώρες ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού ζωντάνεψε στη σκηνή και μαζί του μια ολόκληρη εποχή. Κάτω από την πανσέληνο, ο κόσμος τραγούδησε μαζί με 12 κορυφαίους καλλιτέχνες στους ρυθμούς μιας αξέχαστης μουσικής πορείας 60 χρόνων. Η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Γλυφάδας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Καμπιώτη άνοιξε τη βραδιά με μεγαλοπρέπεια, όπως αξίζει σε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη, τον «βελούδινο». Στις γιγαντοοθόνες ένα βίντεο με όλη την πορεία της ζωής του Δάκη, που επιμελήθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας, συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το μουσικό υπερθέαμα.   

«Για εμάς σήμερα είναι μια ξεχωριστή και μοναδική βραδιά», είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, καλωσορίζοντας τον κόσμο. Και πρόσθεσε: «Είναι μια μοναδική βραδιά, όχι μόνο για το φετινό αλλά και για όλα τα φεστιβάλ που έχουμε κάνει. Σήμερα η βραδιά είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο Δάκη. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που κατορθώσαμε στο φεστιβάλ αυτό να έχουμε παραστάσεις οι οποίες είναι παραγωγές δικές μας και αυτό το αφιέρωμα έχει γίνει ειδικά για το φεστιβάλ της Γλυφάδας, με την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παρουσίαση του Μάκη Δελαπόρτα και τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών, φίλων του Δάκη. Χαίρομαι πάρα πολύ που και πάλι το θέατρό μας είναι ασφυκτικά γεμάτο, έτσι αξίζει στον Δάκη και είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά θα είναι σήμερα πολύ χαρούμενος για αυτή την παράσταση προς τιμήν του. Πάντα θα τον θυμόμαστε, πάντα θα τον έχουμε στην καρδιά μας, οι γενιές που πέρασαν, οι σημερινές γενιές, οι επόμενες γενιές. Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη βραδιά για τα τρόφιμα και τα φάρμακα που συνεισφέρετε για τις κοινωνικές μας δομές, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».  

«Ο Δάκης ήταν Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, σπουδαία προσωπικότητα, ο Φρανκ Σινάτρα της Ελλάδας για εκείνη την εποχή αλλά και για πάντα. Δεν έφυγε ποτέ από την επικαιρότητα για 60 ολόκληρα χρόνια. Έκανε επιτυχίες μέχρι το τέλος. Και καταλαβαίνετε και τη δική μου συγκίνηση και χαρά σήμερα. Επέλεξα για τη βραδιά αυτή τα καλύτερα τραγούδια του Δάκη και κάλεσα σπουδαίους καλλιτέχνες, φίλους που πραγματικά ο ίδιος εκτιμούσε και αγαπούσε», τόνισε ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος -όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος- «είναι πλέον ένας γνήσιος εκφραστής της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου και του ελληνικού πενταγράμμου».

dakis
dakis1
dakis2
dakis3
dakis4
dakis5
dakis6
dakis7

 

Τα τραγούδια της μεγάλης βραδιάς ερμήνευσαν οι: Μπέσσυ Αργυράκη, Σοφία Βόσσου, Δημήτρης Κοργιαλάς, Κωνσταντίνα, Αντώνης Λουδάρος, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και ο Λάκης Τζορντανέλι και η Σόφη Ζαννίνου που εμφανίστηκε εκτάκτως. Συμμετείχαν, επίσης, ο Πάνος Δέρβος και η Έλενα Περβαινά. Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του Δάκη έκανε ο Κωνσταντίνος Παγιάτης.

Η συναυλία αυτή, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.ΠΑ.

Παρόντες, ο Πρόεδρός του Στέλιος Κουρουπάκης και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Νικάκης. Παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Γκολφ Δημήτρης Ακρίβος, ο αναπληρωτής Διοικητής του Ακληπιείου Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μάριος Κασσέρης, Γιάννης Σκαλτσάς, Άννυ Καυκά, Νατάσσα Αργυροπούλου, Μαίρη Μηλιαρέση, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Καράχου - Σκούταρη, Δαφνούλα Χαρίση - Μπίλια, Σπύρος Δήμου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Βρυζίδης, Νίκος Λεβετσοβίτης, Γεωργία Βαμβακερού και Σάσα Πατεράκη. Το «παρών» έδωσε επίσης ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της «Πλεύσης Ελευθερίας», Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.  

Η είσοδος και σε αυτή, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του.