Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες προβολές βωβών ταινιών στον Κήπο την τελευταία τριετία, το Μέγαρο προβάλλει στις 30 Ιουνίου το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ «The Lodger: A Story of the London Fog» («Ο ενοικιαστής»).

Η προβολή συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική του συνθέτη και σολίστ Στάθη Άννινου, την οποία ερμηνεύει ζωντανά με πιάνο, τσέμπαλο, αναλογικά συνθεσάιζερ, ιδιόφωνα κρουστά και πνευστά, συνθέτοντας και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε έργα μεγάλων δημιουργών.

d2c3fc5a-fb14-e82d-0f51-28f8116f25ca

Η ταινία, παραγωγής 1927, αποτελεί μία από τις κορυφαίες δημιουργίες του διαχρονικού «μετρ του σασπένς». Στο Lodger o Χίτσκοκ τελειοποιεί για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό του στιλ και τη θεματολογία που επρόκειτο να αλλάξουν για πάντα το σινεμά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μεγαλύτεροι κριτικοί κινηματογράφου, «το Lodger μπορεί να μην είναι η πρώτη ταινία του Χίτσκοκ, είναι όμως σίγουρα η πρώτη χιτσκοκική ταινία!»


Διάρκεια: 98 λεπτά
Συμπαραγωγή: Μορφωτικό Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΕΚΕΠ) - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου κάθε καλοκαίρι γίνονται στο γρασίδι. Οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί τους μαξιλάρια ή ριχτάρια.