Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υποδέχεται και φέτος το κοινό στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του.

Μικροί και μεγάλοι, καθισμένοι στο γρασίδι, θα απολαύσουν ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, με συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, υπαίθριες προβολές, διαδραστικά παιχνίδια, θέατρο σκιών... 

Ωστόσο ξεκινάει κι ένας ενδιαφέρον κύκλος με αναμεταδόσεις με δωρεάν είσοδο.

Carmen_c_FotoEnnevi_11_08_22_

Προβολή της όπερας «Κάρμεν»
22 Ιουνίου | 20:30
Στην εναρκτήρια προβολή στις 22 Ιουνίου, οι φίλοι της όπερας θα παρακολουθήσουν την «Κάρμεν» του Georges Bizet, σε σκηνοθεσία Franco Zeffirelli, που ανέβηκε στην επιβλητική Αρένα της Βερόνας.

A045502650000-Blomstedt-Kavakos-Abokonzert_c-Terry-Linke_DSC_5551-2

Προβολή της συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης με τον Λεωνίδα Καβάκο 

Στις 29 Ιουνίου, οι μουσικόφιλοι θα απολαύσουν τον Λεωνίδα Καβάκο σε έργα Johannes Brahms και Johann Sebastian Bach από την περίφημη Μουζίκφεραϊν της Βιέννης. Στην ίδια συναυλία, το φημισμένο αυστριακό σύνολο παρουσιάζει επίσης την «Πέμπτη συμφωνία» του Carl Nielsen υπό τον σουηδό μαέστρο Χέρμπερτ Μπλόμστεντ.

Προβολή της όπερας «Μαντάμα Μπαττερφλάυ»
6 Ιουλίου | 20:30
Στις 6 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η προβολή της όπερας «Μαντάμα Μπαττερφλάυ», του Giacomo Puccini, που μαγνητοσκοπήθηκε στο διάσημο Φεστιβάλ του Μπρέγκεντς, με φόντο το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό της Λίμνης της Κωνσταντίας.

Προβολή της συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης με την Martha Argerich 
13 Ιουλίου | 20:30
Η τελευταία θερινή προβολή στον Κήπο του Μεγάρου, στις 13 Ιουλίου, επιφυλλάσσει μια συνάντηση κορυφής: η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης συμπράττει με τη θρυλική πιανίστα Μάρθα Άργκεριχ, υπό τον μυθικό αρχιμουσικό Ζούμπιν Μέτα. Στο πρόγραμμα, το «Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα» του Robert Schumann και η «Ρομαντική» συμφωνία του Αnton Bruckner.

Ανοιχτές Πλατφόρμες - Η Συναυλία | με ελεύθερη είσοδο
10 Ιουλίου | 21:00

Από την jazz και την ethnic μουσική στο body percussion
Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι! Aπό τους ήρεμους τζαζ ήχους της Blend Orchestra στη γοητεία της έθνικ ομάδας Argalios, αλλά και στους Bodyterranean. Τρία σχήματα που ξεχώρισαν από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες. Οι Ανοιχτές Πλατφόρμες είναι μια πρωτοβουλία του Μεγάρου που στοχεύει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ).