Το ανερχόμενο αστέρι του βρετανικού θεάτρου, ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ζέλντιν έρχεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Εξομολογήσεις στον χώρο της Πειραιώς 260 από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2023.

Ο καινοτόμος δημιουργός που έχει προκαλέσει αίσθηση σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με μια διεθνή συμπαραγωγή, την αφήγηση της ζωής μιας γυναίκας, εμπνευσμένη από τις συζητήσεις με τη μητέρα του.

Ένα έργο για τη μητέρα του


Στις Εξομολογήσεις ο Αλεξάντερ Ζέλντιν σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ολόκληρης ζωής, από τη γέννηση μέχρι τα γηρατειά. Το έργο βασίζεται στην ιστορία της μητέρας του: από τη γέννησή της στην Αυστραλία, την ενηλικίωση, τη μετανάστευση στη Βρετανία και τη δημιουργία οικογένειας.

Όλα αυτά στο ιστορικό πλαίσιο του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης χρησιμοποίησε τις ηχογραφημένες συζητήσεις που έκανε με τη μητέρα του. «Μιλήσαμε με τη μητέρα μου αρκετές μέρες. Η ζωή της είναι η βάση της ιστορίας, αν και το σενάριο που έφτιαξα είναι φανταστικό» είπε ο Ζέλντιν. «Οι Εξομολογήσεις είναι η γιορτή μια απλής, συνηθισμένης ζωής. Αυτή είναι μια σημαντική λειτουργία του θεάτρου: να κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν τον πλούτο της ζωής».
thumbnail_AEF2023-The_confessions-Rehearsal_Stephanie_Claire-06-Gallery

Τι είναι στ’ αλήθεια οι Εξομολογήσεις του Αλεξάντερ Ζέλντιν; «Στη σκηνή ανεβαίνουν 9 ηθοποιοί διαφορετικών φύλων, ηλικιών και ταυτοτήτων και το κείμενο προσαρμόζεται πάνω τους. Πρωτίστως μου αρέσει να λέω ιστορίες που μιλούν στους ανθρώπους χωρίς περιστροφές για να τους αφυπνίζω. Ελπίζω ότι αυτό είναι πάντα μια ιστορία που μιλάει για την αλήθεια!».

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία Alexander Zeldin
Σκηνικά – Κοστούμια Marg Horwell
Κίνηση – Χορογραφία Imogen Knight
Σχεδιασμός φωτισμών Paule Constable
Μουσική Γιάννης Φιλιππάκης

Ηθοποιοί Joe Bannister, Amelda Brown, Jerry Killick, Lilit Lesser, Brian Lipson, Eryn Jean Norvill, Pamela Rabe, Gabrielle Scawthorn, Yasser Zadeh

ALEXANDER ZELDIN
Οι εξομολογήσεις
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, ΤΑΥΡΟΣ
23 – 26 Ιουνίου
24 Ιουνίου- Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση