Tην κλασική του μουσική παιδεία με την ενεργειακή δυναμική ενός ροκ σταρ και την αυτοσχεδιαστική ευρηματικότητα ενός ξεχωριστού τζαζμαν συνδυάζει ο Ισραηλινός πιανίστας και συνθέτης Guy Mintus, ο οποίος θα δώσει συναυλία στις 28 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το μουσικό δείγμα του πολυβραβευμένου Guy Mintus τον κάνει να ξεχωρίζει στη διεθνή τζαζ σκηνή. Οι μουσικές του ρίζες στις λαϊκές πολιτισμικές πηγές της Μέσης Ανατολής μπλέκουν δημιουργικά με τις κλασικές και τζαζ φόρμες και τεχνοτροπίες. Με αποτέλεσμα, η μουσική του να προκύπτει φυσικά μέσα από το διεθνικό χωνευτήριο της σύγχρονης τζαζ –όπως αντικατοπτρίζεται στους δίσκους που κυκλοφορεί με το τρίο του.

Η συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στις 22:00 στο πλαίσιο του Athens Jazz Festival, δίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ. Επί σκηνής, μαζί με τον Guy Mintus θα είναι οι Oren Hardy (μπάσο), Yonatan Rosen (ντραμς).

Ο Guy Mintus

Μεταξύ Τελ Αβίβ και Νέας Υόρκης ζει ο Guy Mintus (γενν. 1991), πρόσφατα έχει εμφανισθεί στη Βραζιλία, την Ινδία, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Του έχει ανατεθεί η σύνθεση έργων από την Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ιερουσαλήμ και την Jerusalem East & West Orchestra.

Το 2018, ερμήνευσε με τη Φιλαρμονική της Βαυαρίας τη «Γαλάζια Ραψωδία» του Γκέρσουιν, και παρουσίασε το πρώτο του κοντσέρτο για πιάνο με την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια σε μουσικούς φορείς, από το Βασιλικό Ωδείο της Μαδρίτης μέχρι πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στρατόπεδα προσφύγων σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε βίντεο:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα | Μετρό: Κεραμεικός | Είσοδος ελεύθερη