Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται για να γιορτάσουν την 40η επέτειό τους ως συγκρότημα, σε μια μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα συμπράξουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία, για ένα setlist που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την έως τώρα πορεία τους. Από το ξεκίνημά τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στο Manchester οι James ξεχώρισαν βασιζόμενοι, όχι μόνο στα φωνητικά του Tim Booth, αλλά κυρίως στη διαμόρφωση μιας χαρακτηριστικής μουσικής ταυτότητας.

Γρήγορα απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό, κριτική αποδοχή αλλά και διάσημους φίλους, όπως ο Morrissey, o Johnny Marr και ο περίφημος Brian Eno που αργότερα ανέλαβε την παραγωγή στις πιο γνωστές κυκλοφορίες τους. Sit Down, Laid, She’s a Star, Sometimes, Senorita, Getting away with it (All Messed Up), είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες που κουβαλούν στις αποσκευές τους.