Στα κορτ, ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν πρεσβευτής της Ελβετίας χωρίς να του ζητάται κάτι τέτοιο. Σημαιοφόρος της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008, ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών έχει βαλθεί να αναστήσει τον τουρισμό της χώρας σε συνεργασία και με το κράτος. 

Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι αν έβαζε για πρόεδρος, θα έβγαινε... παμψηφεί. Το Grand Train Tour διαφημίζεται από το 2021 μέσω του 41χρονου Φέντερερ, η παρουσία του οποίου προσελκύει διασημότητες. Ο Ελβετός έκανε το πρώτο διαφημιστικό με το μέγκα σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ ντε Νίρο το 2021, με την επίσης χολιγουντιανή ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ το 2022, ενώ φέτος γύρισε διαφημιστικό βίντεο με τον Τρέβορ Νόα, κωμικό ηθοποιό και παρουσιαστή του «Daily Show» -ένα βαρύ κληροδότημα που άφησε ο θρυλικός Τζον Στιούαρτ και ο Νοτιοαφρικανός κουβάλησε με επιτυχία- στον οποίο είχε, κιόλας, δώσει συνέντευξη προ μηνός. 

Η σκηνοθεσία είναι... οσκαρικού επιπέδου, αφού πίσω από το φακό βρέθηκε ο Τομ Χούπερ, που έγραψε το «Λόγο του βασιλιά», κάτι που συνάδει με το παρατσούκλι που είχε ο Φέντερερ στα κορτ. Το τρένο διανύει απόσταση 1.280 χιλιομέτρων και τα τοπία που (προσ)περνά δημιουργούν ειδυλλιακή αίσθηση.