Σημαντική επιτυχία για την Πάτμο και όλα τα Δωδεκάνησα αποτελεί η πρόσφατη διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Πάτμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Ανοικτή Κατηγορία Α-Δ Δημοτικού με θέμα "Εξελίσσω την πόλη μου με τις απλές μηχανές“.

Το περίπτερο που επιμελήθηκαν οι Ρομποτεχνίτες της Πάτμου μαζί με τη δασκάλα τους κ. Χριστίνα Αργυρίου και με τη ενεργό στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Σκάλας, βραβεύτηκε ανάμεσα σε 46 περίπτερα από όλη την Ελλάδα για την κατασκευή που περιλάμβανε αφίσες, σχέδια και όσα πλαισίωναν τη μακέτα. Τη μακέτα κατασκεύασαν οι μαθητές Αλέξανδρος Κοιλιάς, Χριστίνα Νικολακοπούλου, Έμιλι Φρόκου, Κίμων Τριανταφυλλίδης, Χρυσαγγέλα Μπενή, Γιώργος- Άγγελος Κοιλιάς, Σταύρος Καμπόσος, Καταλέα Χίμα, Αρίσα Λάζρι, Μαριλού Τσιπίδου, Μαρινίκη Μιχελλή, Αουρέλ Λάζρι, Ειρήνη Δημητρίου και Παρασκευή Διασώζουσα Κοτσάνη.

robot2
Προηγήθηκε συστηματική προετοιμασία των παιδιών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο που οδήγησε στο εντυπωσιακό περίπτερο του σχολείου, το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Στο επιτυχές αποτέλεσμα, πρωταγωνιστική ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Σκάλας που χρηματοδότησε τη δράση και επέδειξε τον απαραίτητο ζήλο μαζί με τους ταλαντούχους μαθητές σε όλη τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον σημαντική ήταν η στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, των γονέων των παιδιών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, των τοπικών επιχειρήσεων της Πάτμου για την πολύτιμη συμβολή τους, καθώς και του Αντιδημάρχου Τουρισμού Αθλητισμού και Παιδείας Νίκου Κουτούζου για τη βοήθεια στην αποκριάτικη γιορτή, μία δράση που εξασφάλισε το «εισιτήριο» του σχολείου στον διαγωνισμό.