Στην πρεμιέρα του έργου «Ελευθερία στη Βρέμη» του Φασμπίντερ στο Θέατρο Τέχνης βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρακολούθησε την παράσταση για τέταρτη φορά, καθώς πρωταγωνιστεί ο σύντροφός της, γνωστός ηθοποιός, Διαμαντής Καραναστάσης.

Ο συγγραφέας αντλεί έμπνευση από την πραγματική ιστορία της Γκεέσε Γκότφριντ, μιας αστής της Βρέμης, μιας κατά γενική ομολογία θεοσεβούς και έντιμης γυναίκας, που σκότωσε δεκαπέντε ανθρώπους, τα εγκλήματά της αποκαλύφθηκαν το 1831 και αποκεφαλίστηκε στην τελευταία δημόσια εκτέλεση στη Βρέμη. Από το υλικό αυτό ο Φασμπίντερ πλάθει μια αλληγορία για τον ρόλο της εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και κάνει έναν ύμνο στην ελευθερία που κατακτάται με κάθε τίμημα.

Οι ηθοποιοί Μαριάννα Δημητρίου, Άγης Εμμανουήλ, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Καίτη Μανωλιδάκη, Γιωργής Τσαμπουράκης και Χάρης Τσιτσάκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Μαστοράκης και που φέρνει στην Αθήνα ύστερα από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στην Κρήτη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στις κάμερες για την παράσταση, τον σύντροφό της, αλλά και την υποψηφιότητα του Σπύρου Μπιμπίλα με το κόμμα της Πλεύση Ελευθερίας στις εθνικές εκλογές στην Α' Πειραιά.