Ο Πέτρος Ζούλιας, αναμετριέται και πάλι με το κλασσικό αριστούργημα «Η τρελή του Σαγιώ» του Ζιρωντού στο θέατρο Παλλάς με το σκηνοθετικό του όραμα -σε ολοκαίνουργια διασκευή του ίδιου – να πλαισιώνεται μουσικά από την η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια της.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που, θα ενσαρκώσει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, η Γεωργία Καλλέργη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

Το εμπνευσμένο κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει χωρίς φόβο και πάθος, τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής μας διαδρομής, όπως αυτή καταγράφετε τα τελευταία χρόνια και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλοσεβασμού.

Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ
του Ζαν Ζιρωντού
Η πρεμιέρα για την υπερπαραγωγή της χρονιάς πλησιάζει!
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Στον ρόλο της «Τρελής», η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Θέατρο Παλλάς
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16.12.2022