Η Disney κάνει το ντεμπούτο της με την πρώτη plus-size πρωταγωνίστρια επαινώντας την ανακάλυψη του body positivity και προβάλλοντας τις προσπάθειες  να ξεπεράσει την αυτό-αμφισβήτηση που βιώνει.

Το έργο μιλά για την ιστορία της Bianca, μιας νέας μπαλαρίνας που «μάχεται με τις σκέψεις της, προσπαθώντας να ξεπεράσει την αμφισβήτηση και τον φόβο ενισχύοντας την εσωτερική της δύναμη, χάρη και ισχύ».

Αποτελεί μέρος της σειράς πειραματικών ταινιών Short Circuit της Disney, η οποία κυκλοφόρησε μέσω της υπηρεσίας streaming Disney+ τον περασμένο μήνα.

Η εξάλεπτη ταινία παρουσιάζει μια ενθαρρυντική ιστορία για να υπερνικηθεί η αυτό-αμφισβήτηση.  

Στόχος οι θεατές να «αισθανθούν πιο θετικά με τον εαυτό τους»

Η καλλιτέχνης και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων της Disney, Hillary Bradfield, η οποία εργάστηκε επίσης στο Encanto και το Frozen II, δήλωσε ότι ελπίζει πως οι θεατές θα μπορέσουν να «αισθανθούν πιο θετικά με τον εαυτό τους και για το πώς φαίνονται» αφού παρακολουθήσουν τη μικρού μήκους ταινία.

Στο κλιπ που κυκλοφόρησε η Disney στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Bianca φαίνεται να εξασκείται στο μπαλέτο μπροστά από έναν καθρέφτη, ενώ η αντανακλώμενη εικόνα αρχίζει να διαλύεται. Παλεύοντας με την αυτοπεποίθησή της, τελικά στέκεται στα πόδια της και χορεύει μέχρι ο καθρέφτης να εξαφανιστεί.

Οι κριτικές για την ταινία ποικίλουν στο διαδίκτυο

«Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και χαίρομαι που η Disney αποφάσισε να συμπεριλάβει μια plus - size ηρωίδα», έγραψε ένα άτομο στο Twitter.

«Εύχομαι να είχα την δυνατότητα να το δω αυτό όταν ήμουν νεότερη! Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που τα πράγματα αλλάζουν!», έγραφε ένα άλλο σχόλιο.

Άλλοι είχαν επιφυλάξεις. Ο Adam Bray, συγγραφέας του οπτικού λεξικού των Marvel Studios, δήλωσε ότι η ταινία «δεν είναι αρκετά μεγάλη για να αναλύσει τις όλες τις “αποχρώσεις” του μηνύματος».

Η Disney προσπάθησε πρόσφατα να αναμορφώσει τη δημόσια εικόνα της, κυκλοφορώντας περισσότερο περιεχόμενο με διαφορετικούς χαρακτήρες.

Το 2020, η εταιρεία εισήγαγε την πρωτοβουλία Stories Matter, δεσμευόμενη να είναι πιο περιεκτική και συμβουλευτική και αναγνωρίζοντας την ευθύνη της να «υπερασπίζεται συνειδητά, σκόπιμα και αδιάκοπα το όλο φάσμα των φωνών στον κόσμο μας».

Με πληροφορίες από The Guardian