Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, την παράσταση INVOCACION / ΕΠΙΚΛΗΣΗ κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το παθιασμένο φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό ως τον γοητευτικό σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο, το Invocacion παρουσιάζει όλα τα είδη και τις τάσεις του ισπανικού χορού, σε μια μεγάλη γιορτή συναισθημάτων και δημιουργικών αντιθέσεων, με απρόσμενες εναλλαγές χορογραφιών, εντυπωσιακά κοστούμια και πρωτότυπη ζωντανή μουσική.

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του χορού και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς τους 60 κορυφαίους χορευτές και τους 15 δεξιοτέχνες μουσικούς που θα βρεθούν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου.

Το Invocacion


Το Invocacion -η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rubén Olmo- έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στο Villamarta Theatre – Jerez και στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης.

Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη εμπειρία χορού μέσα από ένα συνδυασμό της αυθεντικής γοητείας του flamenco με την αυστηρή δεξιοτεχνία του μπαλέτου που .

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας και του Institute Cervantes.

Info
Εθνικό Μπαλέτο Ισπανίας
INVOCACION
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Κυριακή 18 & Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξής: 21:00